Kerkük'te iki patlama: 16 ölü

Irak'ın kuzeyindeki Kerkük bugün kana bulandı. Bomba yüklü iki aracın infilak etmesi sonucu en az 16 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı.

Irak'ın kuzeyindeki Kerkük bugün kana bulandı. Bomba yüklü iki aracın infilak etmesi sonucu en az 16 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı.

İlk patlama, Kürtlerle Hristiyanların çoğunlukta olduğu El Mas mahallesinde bir otomobil pazarında meydana geldi. Kalabalığın arasında infilak eden bomba, 8 kişinin ölmesine, 18 kişinin yaralanmasına yol açtı.

Emniyet Müdürü , ikinci patlamanın Kürt mahallesi Corja'da meydana geldiğini bildirdi. Patlamada 8 kişi öldü, 12 kişi yaralandı.

Şehrin batısında sabah saatlerinde meydana gelen patlamada da Kuzey Petrolleri Şirketine mensup 2 mühendisle 5 işçi yaralanmıştı. Ekip, daha önce hasar görmüş olan petrol boru hattını onaracaktı.

Irak Haberleri

Irak Direnişi: Hürmüz zorla açılırsa petrol platformları kalmaz
Irak İslami Direnişi, İşgalci ABD’ye Karşı Operasyonlarını Sürdürüyor
“Göze Göz” Mesajı: Irak Direnişi Bölgesel Sınırları Kaldırmakla Tehdit Etti