Kerkük Türkmen Partisi Başkanı Ali Mihdi, Kerkük'ün kimseye bağlı olmayan federal bir hükümet olmasını istediklerini söyledi.
Kerkük'ün statüsüyle ilgili değerlendirmeler yapan Kerkük Türkmen Partisi Başkanı Mihdi, Kerkük için acil bir çözüm bulunmasını istedi. Mihdi, "Kerkük'ün statüsünün federal hükümet olarak sonuçlanmasını istiyoruz. Hiç kimseye bağlı olmamalı" dedi.
Kerkük sorununun uluslararası bir konu olduğunu ifade eden Mihdi, "Kerkük Irak, İran, Suriye, Türkiye, ABD ve AB için çok önemlidir. Ancak bizim iç işimizdir ve kimse karışmamalıdır. Ne Barzani, ne Talabani, ne Maliki ne de Caferi karışmasın, kendi sorunumuzu kendimiz çözeriz. Özellikle Kürdistan olmak üzere hiçbir yere bağlı olmak istemediğimizin altını çizmek istiyorum" diye konuştu.
" Kerkük Kimseye Bağlı Olmayan Federal Bir Hükümet Olsun"
Kerkük Türkmen Partisi Başkanı Ali Mihdi, Kerkük'ün Kimseye Bağlı Olmayan Federal Bir Hükümet Olmasını İstediklerini Söyledi.
Irak Haberleri
Irak direnişi: Amerikan varlığı artık Irak'ın Kürdistan Bölgesi ile sınırlı.
Irak direnişi bölgedeki ABD üslerine karşı 47 operasyon düzenledi.
Irak: ABD büyükelçiliğindeki hava savunma sistemi hedef alındı, içeriden duman yükseliyor.
Irak'ta ABD bağlantılı gizli tüneller keşfedildi