Kerbela'daki saldırıya İran'dan tepki
İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Muhammed Ali Hüseyni bugün Irak'ın Kerbela kentinde düzenlenen saldırıyı kınadı.
İran, bugün Irak'ın Kerbela kentinde düzenlenen saldırıyı kınadı. İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Muhammed Ali Hüseyni, ''insani değerlere aykırı'' olarak değerlendirdiği saldırıyı, İran olarak kınadıklarını belirtti.
''İran, Irak halkı ve hükümetinin acısını paylaşıyor'' diyen Hüseyni, Şiilerce kutsal sayılan Kerbela kentinde ''günahsız insanların katledilmesinin çirkin ve kuşku verici olduğunu'' söyledi. Hüseyni, ''Bu gibi eylemler, yabancı güçlerin uşakları ve Müslümanlar arasına fitne sokmak isteyenler tarafından yapılmaktadır'' dedi.
Irak'taki bütün gruplardan ''dayanışma içerisinde ve birlikte hareket'' etmelerini isteyen Hüseyni, bunun işgalcilerin Irak'tan çekilmesini sağlayabileceğini de kaydetti. Kerbela'da bugün bir otobüs durağında bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 56 kişi ölmüş, 6'sı İranlı 70'den fazla kişi yaralanmıştı.
Irak Haberleri
Irak direnişi: Amerikan varlığı artık Irak'ın Kürdistan Bölgesi ile sınırlı.
Irak direnişi bölgedeki ABD üslerine karşı 47 operasyon düzenledi.
Irak: ABD büyükelçiliğindeki hava savunma sistemi hedef alındı, içeriden duman yükseliyor.
Irak'ta ABD bağlantılı gizli tüneller keşfedildi