Kazılar daha da derinleştirilmeli

Hak ve Özgürlükler Partisi (Hak-Par) Diyarbakır İl Başkanı Halis Nezan, Güneydoğu'da faili meçhul cinayetleri JİTEM'in de içinde yer aldığı cinayet şebekelerinin işlediğini iddia etti.

Hak-Par Diyarbakır İl Başkanı Nezan, Diyarbakır'da yapılan kazılarda bulunan kemiklerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Diyarbakır - Hani karayolu üzerindeki kazı çalışmaları sonucunda çıkan insan kemiklerinin devletin karanlık yüzüne bir kez daha ışık tuttuğunu belirten Nezan, "1990'lı yıllarından beri devletin çeşitli birimleri tarafından işlenen cinayetler ve Kürt halkına karşı gerçekleştirilen insanlık dışı uygulamalar, bu kazılarla birlikte bir kez daha gözler önüne serildi. Son 20 yılda halkımıza karşı işlenen en büyük suçlardan birisi de faili meçhul adı altında gerçekleştirilen cinayetlerdir. Bu cinayetler, JİTEM'in de içinde yer aldığı devletin içindeki cinayet şebekeleri tarafından işlenmiştir." dedi.

Söz konusu cinayet şebekelerinin insanların yaşamını almakla yetinmediğini belirten Nezan, insanların cesetlerini alarak izlerini de yok ettiğini belirtti.

Terör örgütü Ergenekon soruşturması paralelinde yapılan çalışmalarda hunharca katledilen insanların asit kuyuları ve arazilerde ortaya çıktığını belirten Nezan, şunları dile getirdi: "Bunun için kazılar daha da derinleştirilmeli ve ülkenin her yeri yeniden kazılmalı. Bu insanlık dışı suçu işleyen suçlulardan adil mahkemeler önünde hesap sorulmalı. Bu işin peşini bırakmayacağımızı kamuoyu ile paylaşmak isteriz."

Güncel Haberleri

Devrim Muhafızları küçük kız çocuğun isteğine kayıtsız kalmadı! Pembe füze...
Levent'teki İsrail Konsolosluğu yakınında silahlı çatışma: 2 kişi etkisiz hale getirildi
Levent Gültekin: İran, ABD'nin Yenilmez Olduğu Algısını Sarstı
Bütçeyi festivale değil vatandaşa ayırın
İran'ın denizaltıları Hürmüz Boğazı'nı nasıl kontrol ediyor?