İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları, Siyonist işgalcinin ancak şiddetten ve kan dökmekten anladığını belirterek, işgal rejiminin 1948'den beri kan dökerek yaşadığını söyledi.
İzzeddin El-Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, bugün (2 Ekim Pazar) El-Aksa İntifadası'nın 11. yıldönümü münasebetiyle yaptığı ve Kassam Tugayları'nın internet sitesinde yayınlanan açıklamada, "Filistin'de topraklarını, halkını ve kutsal değerlerini savunan mücahit bir grup olduğunu tüm dünyaya ispat ettik" dedi.
El-Aksa İntifadası'nın Filistin halkının ve direnişinin tarihinde önemli bir yeri olduğunu ifade eden Ebu Ubeyde, haksız anlaşmalar nedeniyle batağa saplanan Filistin davasının intifada sayesinde içinde bulunduğu kötü durumdan ve girdiği karanlık tünelden çıktığını söyledi.
2000 yılında başlayan El-Aksa İntifadası'nın Siyonist işgalciye büyük darbe vurduğuna işaret eden Ebu Ubeyde, Siyonist işgal yönetiminin intifada öncesi Filistin halkının direnişi tamamen terk ettiğini düşünmeye başladığını ifade etti.
Siyonist işgalcinin Filistin halkını direnişten uzaklaştırabilmek için abluka, savaş ve suikastlar gibi elinden gelen her türlü yola başvurduğunu kaydeden Ebu Ubeyde, işgalcinin tüm çabalarının Allah'ın izniyle boşa çıktığını söyledi.
Ebu Ubeyde, El-Aksa İntifadası'ndan alınacak en büyük dersin, Filistin halkının haklarından taviz vermeyeceğinin anlaşılması olduğunu ifade etti.
İzzeddin El-Kassam Tugayları sözcüsü, "Filistin halkının haklarından taviz verme girişimi olursa bu intifada yeniden yaşanabilir" dedi