Kassam Tugayları'ndan Mayıs Ayı Raporu

İslami Direniş Hareketi Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayı, Mayıs ay içerisindeki faaliyetlerini ilk defa video film ile duyurdu.

Video filmde İzzeddin el-Kassam Tugayı'nın Mayıs ayı içerisindeki 17 şehidi ve işgal topraklarına atılan füzeler, öldürülen ve yaralanan İsrail askerleri hakkında bilgiler veriliyor.

Mayıs ayı içerisinde ya İsrail askerleriyle girilen doğrudan mücadele de ya da mücahidlerin üzerine atılan füzeler ile 17 Filistinli şehid düştümüş, Kassam'ın işgal altındaki topraklara attığı havan topu, Kassam füzesi ve RPG'nin sayısı da 400'e ulaşmıştı.

Kassam'ın enformasyon merkezinden yapılan açıklamada, gerçekleştirilen eylemler sırasında 1 İsrail askerini öldürüldüğü, 5 tanesinin de yaralandığı belirtildi.

Diğer yandan Bir buçuk milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze'ye iki yıldır uygulanan ve son 11 aydır şiddeti artırılan ambargo özellikle Mayıs ayında her gün birer hastanın hayatını kaybetmesine yol açtı. Mayıs ayında, ilaç ve tedavi imkanlarının kısıtlılığından dolayı 3/1'i çocuk olmak üzere 32 Filistinli hayatlarını kaybetti.

Önceki aylara göre hayatını kaybeden hastalarda ciddi bir artış var. Nisan ayında 20 Filistinli benzeri sebeplerden ötürü hayatını kaybetmişti. Şuana kadar 175 Filistinli hayatını tıbbi tedavilerin imkansızlığından dolayı hayatlarını kaybederken  1500 hastanın da zor günler yaşadığı bildiriliyor.

Diğer yandan İsrail işgal kuvvetlerinin saldırıları sonucunda şehid düşenlerin sayısı Mayıs ayında 44 olarak belirlendi. Böylece 2008 yılının ilk 6 ayında şehid olanların sayısı 420'ye ulaşırken, 2000 yılının Eylül ayında başlayan Aksa intifadasından bugüne kadar şehid düşenlerin sayısı 5394'e yükseldi. 2008 yılında şehid düşenlerden 62 tanesi çocuk olarak belirlendi.

İsra Haber

Filistin Haberleri