İzzeddin El Kassam Tugayları'nın komutanlarından Muhammed Deyf'in, Gazze'ye geri döndüğü bildirildi. Terör rejiminin 10 yıldan fazla süredir kara listesinde yer alan Muhammed Deyf, yaklaşık 15 ay önce 2006 yılı temmuz ayında, Gazze'de, içinde bulundukları araca düzenlenen bir füze saldırısında yaralanmıştı. Daha sonra Mısır'a giden Deyf'in, burada ameliyat geçirdiği de ifade ediliyor.
Mısır'da yapılan ameliyat sonrası da Muhammed Deyf'in tümüyle iyileşmediği, bunun üzerine kendisinin Gazze'ye geri dönmek istediği aktarıldı.
Geçen temmuz ayındaki İsrail füze saldırısında, Deyf ile birlikte araçta bulunan Kassam Tugayları'nın diğer önde gelen iki lideri Ahmed Gandur ile Ahmed El Cebari ise saldırıdan yara almadan kurtulmuşlardı.
Terör rejiminin, birçok siyonistin öldürüldüğü eylemlerinin planlayıcısı olarak sorumlu tuttuğu Deyf, Yaser Arafat döneminde, 2000 yılı mayıs ayında tutuklanmış ve yaklaşık 1 yıl alıkonulmuştu. 2002 yılı temmuz ayında, Kassam Tugayları'nın önde gelen komutanlarından Salah Şahade'nin şehadetiyle, resmen açıklanmamasına karşın Deyf'in, Şahade'nin yerini aldığı da belirtilmişti.
-KASSAMLAR SALDIRIYA HAZIRLANIYOR
Öte yandan Terör rejimi Savunma Bakanı Ehud Barak'ın önceki gün, halen süren Kassam saldırılarını durdurmak için Gazze Şeridi'ne geniş kapsamlı bir kara operasyonuna doğru yaklaştıklarını yineleyen sözlerinin ardından Deyf'in de, Hamas'ın, İsrail'in içinde saldırılara hazırlandığını söylediği bildirildi. Han Yunus'taki Hamas yetkililerinden Şeyh Ahmed Hamdan, Deyf ile buluştuğunu ifade etti ve Deyf'in kendisine, Kassam Tugayları'nın birkaç hafta içinde ''İsrail işgaline karşı saldırı başlatacağını ve artık savunmada kalmayacaklarını söylediğini'' aktardı.
Deyf, Kassam Tugayları'nın, Hamas'ın üst düzey liderlerinden gelecek emri beklediğini de dile getirdi. Gazze'deki Hamas sözcülerinden Abid El Latif Kano da olası İsrail işgaline karşı tüm Filistinli direniş gruplarını, ellerindeki her tür silahla karşı koymaya çağırdı. Kano, Hamas güçlerinin Terör rejimini bozguna uğratacağını ve ''Gazze'nin onlara mezar olacağını'' söyledi.
Tevhid Haber