Filistin’de faaliyet gösteren İslamî Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ramazan Abdullah Şallah, açlık grevindeki Filistinli esir Muhammed Allan’ın hayatı tehlikeye girdiğinde işgal rejimine füze atmaya İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın mani olmadığını söyledi.
El-Meyadin televizyonunun kendisiyle yaptığı röportajda önemli konulara değinen İslamî Cihad Hareketi Genel Sekreteri Şallah, Allan’ın hayatı tehlikeye girdiğinde İslamî Cihad’ın askeri kanadı Kudüs Müfrezeleri'nin füzelerini harekete geçirdiğini, bu konudaki çalışmaların ise oldukça gizli bir şekilde yürütüldüğünü söyledi.
Şallah verdiği bilgide, Kassam’ın buna karşı çıkmadığını, aksine merkezlerinin vurulmaması için tedbir babından önceden haber verilmesini istediğini ifade etti.
Şallah devamla, bu konuda kararların bireysel olmadığını, Hamas hareketinin bir direniş hareketi, Gazze’nin de direniş kalesi olduğunu hatırlattı.
Ateşkese de değinen İslamî Cihad lideri, geçici bir uygulama olarak ateşkese girdiklerini, bunun kutsal bir konu olmadığını, düşman Filistin halkının hayatıyla oynamaya başlarsa ateşkesi bozacaklarını ifade etti.
Siyonist zindanlarda iki aydan fazla süre açlık direnişini sürdüren ve hayatı kritik bir aşamaya geldikten sonra hastaneye kaldırılıp talepleri kabul edilen Filistinli esir Muhammed Allan ile ilgili bilgi veren Şallah şunları söyledi: “Biz, Allan ve ondan önce de Şeyh Hıdır Adnan için şehit olmaları durumunda tepki verme ve misillemede bulunma sözümüzde ciddiydik. İkisinin de şehit olacaklarını bekliyorduk. Bunun için Kudüs Müfrezeleri füzeleri harekete geçirdi. Bunu bilen düşman özellikle Orta Bölge Saha Komutanı'nın sunduğu güvenlik ve siyasi gerekçelerle onları salıverme kararı aldı.”
Kassam, Allan’a Destek İçin Bizim Füze Atmamıza Mani Olmadı”
Filistin’de faaliyet gösteren İslamî Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ramazan Abdullah Şallah, açlık grevindeki Filistinli esir Muhammed Allan’ın hayatı tehlikeye girdiğinde işgal rejimine füze atmaya İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı İzzeddi
Filistin Haberleri
Kassam Tugayları’ndan Hizbullah’a destek mesajı: “Görevi tamamlayacağınıza eminiz”
Hamas’tan İran’ın yeni liderine tebrik mektubu: “Direniş ittifakı sürecek”
Hamas'tan İran'ın 'meşru müdafaa hakkı'na destek
Ebu Ubeyde’den İran Devrim Muhafızlarına ve İran halkına övgü ve teşekkür
Simorgh’tan Fattah’a vuruş envanteri: İran’ın korku salan roketleri ve menzil güçleri…