Karzai'nin tehdidine Pakistan'dan sert yanıt

Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani, iç işlerine hiçbir müdahaleyi kabul etmeyeceklerini söyledi.

Gilani, özel ARY-OneWorld televizyonuna yaptığı açıklamada, 'Hiçbir ülkenin iç işlerine karışmıyoruz, kimseye de bizimkilere karışmasına izin vermeyeceğiz' dedi.

Pakistan Başbakanı Gilani'nin açıklaması, Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai'nin bugün düzenlediği basın toplantısına tepki olarak geldi. Bu tür açıklamaların iki ülke arasındaki ilişkilerin iyileşmesine katkıda bulunmadığını ve kişileri birbirine düşüreceğini belirten Gilani, Pakistan hükümetinin sınırda Taliban ile yeteri kadar mücadele etmediğine ilişkin Karzai'nin sözlerini yalanladı.

Karzai, Pakistan'daki direnişçilere sert bir uyarıda bulunarak, Taliban'la savaşmak için sınırın ötesine asker gönderebileceğini söylemişti.

Afganistan'ın meşru savunma hakkı bulunduğunu belirten Karzai, direnişçilerin Pakistan'dan geçip eylem yapmasını, Afgan güçlerine 'aynısını yapma hakkı' vereceğini belirtmişti.

Karzai, Pakistan ve uluslararası güçlerden Pakistan'daki direnişçilerin engellemesini daha önce istemiş, ancak ilk kez sınıra asker göndermekten söz etmişti.

Asya Haberleri

ABD'ye ait F-35, İran hava savunması tarafından vuruldu
Hürmüz krizi petrol piyasasını sarsıyor
“Sadık Vaat 4”ün 53. dalgası: Al Dhafra Hava Üssü hedef alındı
Hürmüz çıkmazı… İran boğazı Washington için nasıl tuzağa çevirdi?
İşgalci ABD'nin İran'a karşı yürüttüğü savaş, Washington'ın kaynaklarını tüketiyor ve Çin'in Asya'daki etkisini güçlendiriyor.