İslam Dünyasının önde gelen alimlerinden Müslüman Alimler Birliği Başkanı Dr. Yusuf el-Karadavi, Müslüman halkların Filistin halkının yanında olması gerektiğini belirtti.
Doha’da başlayan ve başta Hamas olmak üzere bir çok Filistinli grubun katıldığı Filistin’in zaferi için Müslüman alimler ve fıkıhçılar konferansında bir konuşma yapan Karadavi, Müslüman halkların kendisine dayatılan hakimiyete boyun eğmemek için Filistin’i desteklemesi gerektiğini belirtti. Karadavi, Filistin’deki İslami projeyi temsil eden Hamas’ı desteklemenin ahlaki ve dini bir görev olduğunu kaydetti.
Filistin Özerk Yönetim Başkanı Mahmut Abbas’a kendisine yapılan diyalog çağrılarına kulak vermesini isteyen tanınmış alim, İsrail’e karşı mücadelede ve zorlukların aşılmasına çalışacak bir milli birlik hükümetinin kurulmasının herkesin hayrına olacağını söyledi.
“Bütün hükümetlerin Filistin halkı tarafından seçilmiş bu hükümetin yanında olması gerekir” diyen Karadavi, “bütün halkların, sivil toplum kuruluşlarının, aydınların ve medyanın Hamas’taki kardeşlerine arka çıkmaları gerektiğini söyledi.
el-Fetih’ten bazılarını da kongreye çağırmak istediklerini belirten Karadavi, bir çoklarının özür dileyerek katılamayacaklarını beyan ettiklerini açıkladı. Hamas yöneticilerinden Halid Meşal’le birlikte el-Fetih’in siyasi büro başkanı Faruk Kaddumi’yi davet ettiklerini ancak Kaddumi’nin Meşal’i kendi temsilcisi olarak kabul ederek kendi adına Kongreye katılmasını istediğini belirtti.
FEM