Kandil Dağına Operasyon Düzenlecek

Dışilşleri Bakanı Çavuşoğlu: Afrin operasyonu Mayıs ayına kadar biter. Irak'ta sınır ötesi operasyon olacak. Operasyon Irak'taki seçimler sonrası yapılabilir. Bağdat ile görüş birliği var.

 

İkili temaslar için Avusturya'da bulunan Çavuşoğlu, Suriye’nin kuzeyindeki Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nın mayıs ayına kadar biteceğini söyledi.

 

PKK’nın Irak’tan da temizlenmesi gerektiğini dile getiren Çavuşoğlu, “Irak hükümetiyle PKK’ya karşı ortak operasyon olacak, olmalı. Sınır ötesi operasyon, Irak’ta 12 Mayıs’ta yapılacak seçimden sonrası yapılabilir.  Afrin harekatı bitmese de iki operasyonu aynı anda yürütecek kapasitemiz var” dedi.

Çavuşoğlu, PYD'nin eski eş başkanı Salih Müslim'in İsveç'te olduğunu ve ülkeden geçici tutuklama talebinde bulunulduğunu söyledi.

Güncel Haberleri

ABD İran İHA'sını düşürdü iddiası
Bahçeli: Anadolu huzura, Öcalan umuda, Ahmetler makama ve Demirtaş yuvasına dönünceye kadar...
Trump'ın "Barış Kurulu" oyunu: Gazze'de Amerikan vesayeti hedefi
Bill Gates Epstein ile Pandemi Kurgulamış!