Kanada’da Cami Kundaklandı

Kanada’nın Toronto kentinde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ateşe verilen camide hasar meydana geldiği bildirildi.

Kanada’nın Toronto kentinde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ateşe verilen camide hasar meydana geldiği bildirildi.

Toronto Polisi’nden yapılan açıklamada, Peterborough-Kawartha bölgesindeki Masjid Al-Salaam Camisi'nin 14 Kasım Cumartesi gecesi kundaklandığı, olay sonrası polis ve şehir itfaiyesi müfettişlerince inceleme ve soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Kawartha Müslümanlar Derneği Başkanı Kenzu Abdella yaptığı açıklamada, olayı kınayarak 1994 yılında açılan ibadethanenin, bugüne kadar sadece 11 Eylül olaylarından sonra saldırıya uğradığını, zararın 80 bin Kanada doları (173 bin lira) civarında olduğunu bildirdi.

Bölge milletvekili ve Demokratik Kurumlardan Sorumlu Devlet Bakanı Maryam Monsef de yaptığı yazılı açıklamada, olaydan duyduğu üzüntüyü ifade etti.

Kanada’nın ilk Müslüman Bakanı Monsef, "Araştırma devam ediyor, ben de takip ediyorum. Birlikte bu tür olaylara karşı nasıl bir bütün olduğumuzu göstermenin tam da zamanı" değerlendirmesinde bulundu.

Asya Haberleri

Rusya’dan BM’ye alternatif Gazze taslağı
Lavrov: Trump’ın Gazze Planı Filistin Sorununu Çözmüyor
Taliban: İran’ın direnişi ve Filistin desteği takdire değer
Malezya Başbakanı: Kınamalar füzeleri durduramayacak!
Katar Şaşırtmıyor!