İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, Pakistan İçişleri Bakanı ile yaptığı görüşmede, bölgedeki bazı hükümetlerin Amerikan varlığının kendilerine güvenlik sağlayacağını düşündüğünü belirterek, son gelişmelerin bu kanaatin yanlış olduğunu ortaya koyduğunu ifade etti.
Kalibaf, “Son olaylar gösterdi ki Amerikan varlığı sadece güvenlik sağlamamakla kalmıyor, aynı zamanda istikrarsızlığa da zemin hazırlıyor” dedi.
Pakistan halkı ve hükümetinin İran’a verdiği destekten dolayı teşekkür eden Kalibaf, İran halkı ve yetkililerinin bu desteğin farkında olduğunu belirtti. Kalibaf ayrıca, İran İslam Devrimi Lideri’nin ilk mesajında Pakistan’a özel önem verdiğini vurguladı.
Tahran-İslamabad ilişkilerinin bugün iyi bir seviyede olduğunu söyleyen Kalibaf, iki ülke arasındaki siyasi, ekonomik, kültürel ve güvenlik alanlarındaki iş birliğinin geçmişe göre daha hızlı şekilde geliştirilmesi gerektiğini kaydetti. Kalibaf, parlamentolar arası iş birliğinin artırılmasının da gündemlerinde olduğunu ifade etti.
Kalibaf, İran’a karşı dayatılan son savaşın, ABD ve Siyonist rejimin bölge halklarına ve ülkelerine kötülük ve güvenlik sorunlarından başka bir şey getirmediğini gösterdiğini söyledi.
Pakistan İçişleri Bakanı ise görüşmede, İran’ın İslamabad’daki müzakerelerde ulusal çıkarlarını kararlılıkla savunduğunu ve aynı zamanda sorunların çözümü için çaba gösterdiğini belirtti.
Pakistanlı bakan, iki halkın geçmişte de birbirine yakın olduğunu, ancak son süreçte bu yakınlığın daha da arttığını ifade ederek, Pakistan halkının İran hükümeti ve halkının başarısı için dua ettiğini söyledi.