Moskova 13 Mayıs'ta İMKANDER'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Uluslararası Kafkasya Sempozyumu"na atıfta bulunarak Rusya'nın toprak bütünlüğünü tehdit eden organizasyonların kabul edilemez olduğunu ifade etti.
Rusya Dış İşleri Bakanı Aleksander Lukaşeviç yaptığı açıklamada "Türkiye'de katılımcıların Rusya'nın toprak bütünlüğünü tehdit ettiği ve vatandaşlarının güvenliğinin tehlikeye atıldığı toplantı ve konferansların düzenlenmesi kabul edilemez" dedi.
Dokko Omorov'un Desteklenmesinden Rahatsız Oldular
Yapılan açıklamada Türkiye'nin bu tür organizasyonlara "göz yummasının" şaşırtıcı ve ortaklık anlaşmalarını zedeleyici olduğu ifade edilirken, sempozyum sonunda yapılan deklarasyonda Rusya'ya karşı Kafkas halklarının yürüttüğü mücadelenin desteklenmesi ve "ayrılıkçı" diye lanse ettikleri Dokko Omorov'un ön plana çıkarılmasından rahatsız olunduğu kaydedildi.
Kafkas Sempozyumuna Rusya'dan Açıklama
Rusya yaptığı bir açıklamayla Rusya'nın toprak bütünlüğünü tehdit eden programların kabul edilemez olduğunu söyledi.
Güncel Haberleri
İran’dan Hürmüz Boğazı'nın kullanımına ilişkin açıklama
Prof. Dr. Hasan Hüsrev Hatemi Vefat Etti!
Prof. Norman Finkelstein: Trump kandırılmadı; emperyalist takvimi hatırlayın
İran'dan Erbakan paylaşımı: İsrail laftan anlamaz, güçten anlar
CHP'li başkandan Starbucks paylaşımı: Kahve Keyfi!