“Kavkazan Haamash” ajansin Rus yanlısı Çeçen içbirlikçilerin Başkanı Ramzan Kadırov’un yakın çevresine dayanarak verdiği bilgilere göre, son zamanda içbirlikçilerin arasında gerçek bir panik yaşanmakta.
Her şey, Putin’in veliahtını Medvedyev’i olacağını açıkladıktan sonra başladı. Bu açıklamasından hemen sonra, kulislerde Rus işbirlikçilerin arasında Medvedev’in Rusya Başkanı olduktan sonra R. Kadırov’dan kurtulacağı yönde haberler yayılmaya başlandı.
Bu haberler, Kremlin kaynaklı Çeçenya’nın başkanı olarak Çeçenya’dan Rus Dumasında milletvekili görevi yapan ve R. Kadırov’un en büyük rakibi ve düşmanı olan Ruslan Yamadayev’i başkan olabileceği yönde enformasyon çıktıktan sonra, Kadırov’un yakın çevrede daha da önem kazanmaya başladı.
“Kavkazan Haamash” ajansın verdiği bilgilere gore, Kadırov’un yakın çevresi Kadırov’a yönelik bir suikast girişimi olabileceğini ve bu suikastın Rus Federal güçler tarafından yapılabileceğinden endişe duyuyorlar.
Son zamanlarda Rus yanlısı R.Kadırov’un yakın çevresine bile güvenmediği gözlemleniyor. Bu güvensizlik R. Kadırov’un en yakını olarak bilinen Adem Demilhanov’un Moskova’ya kaçışından sonra daha çok belirginleşti.
Kadırov’a yönelik yapılması muhtemel suikast girişimi yakın çevresini de hayati açıdan son derece tedirgin ediyor.
Caharkale’de son günlerde yapılan nokta operasyonlarda Kadırov’un onlarca kurmayının ölüm haberleri Kadırov’un milis birliklerinin arasında paniğe sebep oldu. Son günlerde Caharkale’de milis birliklerinden en yüksek maaş verildiği halde 30 kişinin istifa ettiği bildirildi. İstifa eden milislerin verdiği bilgilere göre, milisler kendi hayatlarından endişe duyduklarını söylediler. Kadırov’un saltanatının artık bittiğini söyleyen milisler, yeni gelecek olan Başkanın Kadırov için çalışanlara ceza vereceğini söylediler.
Çeçen Online