Kaddafi İsviçre'ye cihat ilan etti

Libya lideri Muammer Kaddafi, yeni minare yapımına yasak getiren İsviçre'ye karşı cihad çağrısında bulundu

Kaddafi, Mevlid Kandili dolayısıyla Bingazi kentinde binlerce kişiye yaptığı konuşmada, "Allah'ın evlerini yıkan imansız ve inancını yitirmiş İsviçre'ye karşı her yoldan cihad ilan edilmeli" dedi.

"İsviçre'ye, siyonizme, yabancı saldırısına karşı cihadın terörizm olmadığını" ifade eden Kaddafi, "İsviçre ile beraber olan dünyadaki her Müslümanın imansız, İslam'a, Hz. Muhammed'e, Allah'a ve Kuran-ı Kerim'e karşı olduğunu" söyledi.

İsviçre'de 29 Kasım'da düzenlenen referandumda seçmenlerin yüzde 57'si camilerde yeni minare inşa edilmesine karşı oy kullanmış, bu sonuç başta Müslüman ülkeler olmak üzere birçok ülke ve kurumun tepkisini çekmişti.

Kaddafi'nin oğlu Hannibal Kaddafi ve eşinin, Temmuz 2008'de Cenevre'deki lüks bir otelde iki çalışanı dövmek suçundan gözaltına alınması, İsviçre ve Libya arasında diplomatik krize neden olmuştu.

Afrika Haberleri

Globes: İsrail'in intihar amaçlı drone fabrikası Fas'ta faaliyete geçti
Libya açıklarında iki göçmen teknesinin alabora oldu
Mısır’da nükleer uzmanına suikast
Endonezya'da camide cuma namazı sırasında patlama
Türkiye’nin fabrikaları tırlarla Mısır’a taşınıyor