Kayseri'de faaliyet gösteren Gülsan A.Ş, İsrailli bir firmaya kuşburnu suyu ihraç etmeye başladı. Gülsan A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Güldüoğlu, ürettikleri her tür meyve suyu ile iç pazarın yanı sıra son dönemde dış pazara açıldıklarını belirtti.
Güldüoğlu, şu bilgileri verdi: “İsrailliler, sağlığa faydalı içecekleri tercih ediyorlar. Kuşburnu, İsrail'de çok fazla bilinen bir içecek değil. Ancak, kuşburnunun sağlığa faydalarını araştırıp bulmuşlar. Bunun için bizimle temasa geçtiler. İsrailli bir firma ile ilk etapta 350 ton kuşburnu suyu anlaşması yaptık. Ambalajlama çalışmaları sürüyor. Kısa süre içinde ilk ürünlerimizi İsrail'e göndereceğiz. Daha sonra bunun devamının gelmesini bekliyoruz.”
İSRAİLLİ DİN ADAMLARI GELİP İNCELEMİŞ!
İsraillilerin din adamlarının verdiği hellallik belgesi olmayan ürünleri ithal etmediklerini hatırlatan Güldüoğlu, İsrail'den gelen din adamlarının hammadde girişinden ürün çıkışına kadar üretimin her aşamasında incelemede bulunduklarını ve kuşburnu suyu ithal etmek isteyen firmaya helallik belgesi verdiklerini kaydetti. Din adamlarının denetimlerinin zaman zaman sürdüğünü ifade eden Güldüoğlu, “İsrail'den gelen din adamları, üretimin her aşamasında incelemede bulunuyor. Temizlik, kalite konusunda hiçbir eksiğimiz yok. Ürünlerimize güveniyoruz. Zaten din adamları da tesislerimizden son derece memnun kalarak, ithalatçı firmaya gerekli izinleri verdiler” dedi.
Vakit