İslami İran Milli Güvenlik Yüksek Konsey sekreteri Ali Laricani, terör rejimi İsrail"in, Amerika"nın desteğinde İran"a saldırması halinde, İran"ın cevabının çok güçlü olacağını söyledi.
Tahran"da Pakistan medyasından bir grubu kabulünde bu açıklamayı yapan Laricani, "Biz, siyonist rejim İsrail"in Lübnan"a yönelik son maceraperestliğinden gerekli dersi çıkardığını düşünerek elinde bulunan en az 200 başlıklı nükleer füzeye rağmen İran"a saldıracak gücünün olduğuna inanmıyoruz" dedi.
Amerika"nın da bölgede çok büyük zaaflarının olduğunu söyleyen Laricani, "İsrail gibi ABD"nin de İran"a yönelik maceracılığa gireceğini sanmıyorum" dedi.
İran"ın nükleer faaliyetlerinin barışçı olduğunu tekrarlayan Ali Laricani, İran"ın nükleer çalışmalarının NPT ve Uluslar arası kanunlar çerçevesinde olduğunu belirterek hiçbir zaman İran"ın milli çıkarlarını başkalarının çıkarlarının temin edilmesi için kurban etmeyeceğini söyledi.
Laricani, Amerika ve Batılıların hiçbir zaman hiçbir İslam ülkesinin nükleer teknolojiye sahip olmasını istemediklerini zira Batılıların İslam ülkelerinin sürekli olarak kendilerini bağımlı olmasını arzuladıklarını söyledi.
Batının İran"a yönelik ambargo uygulaması halinde İran"ın da aynı şekilde misillemede bulunacağını söyleyen İran Milli Güvenlik Yüksek Konsey sekreteri, "Umarım Batılılar, zararlarına olacak böyle bir girişimde bulunmazlar" dedi.
irib
İsrail"in saldırısına çok güçlü karşılık veririz
Ali Laricani, terör rejimi İsrailin, Amerikanın desteğinde İrana saldırması halinde, İranın cevabının çok güçlü olacağını söyledi.
İran Haberleri
İran: İnsanlığın refahını zedeleyen silahları üretmiyoruz
Hamaney: Büyük ölçekli bir propaganda savaşıyla karşı karşıyayız.
Avrupalı diplomatlar: İsrail 2026'da İran'a saldırabilir
İran'da Terör Örgütüne Operasyon!
İran'dan yeni açıklama: Canımız pahasına kararlıyız