İsrail"in Gazze"den yediği tokat çok büyük

Terörist İsrail ordusunun geçtiğimiz günlerde Gazze’de yediği tokadın büyüklüğü gün geçtikçe daha iyi anlaşılıyor

Terörist İsrail ordusunun geçtiğimiz günlerde Gazze'de yediği tokadın büyüklüğü gün geçtikçe daha iyi anlaşılıyor. Ortaya çıkan yeni görüntüler Siyonistlerin nasıl bir yenilgiye uğradıklarını ve bu yenilginin Siyonist topluma olan psikolojik yansımasını gösteriyor. Soykırımcı İsrail ordusunun en seçkin birliklerinin Gazze sınırında yaşadığı hezimet, İsrail Genelkurmay Başkanı'nın itirafı ile de belgelenmişti.

Siyonist gazeteler de günlerdir bu bozgunu sayfalarına taşıyor ve başarı noktasında Şalit'in kaçırıldığı operasyona benzeterek Kassam Tugayları'nın mütevazı imkanlarıyla gerçekleştirdiği bu eylemle, stratejik olarak işgal ordusundan üstün olduğunu ispat ettiğini yazıyorlar.


İsrail hâlâ Gazze'de yediği tokadın şokunu atlatamadı. Ortaya çıkan yeni görüntüler Siyonistlerin nasıl bir yenilgiye uğradıklarını ve bu yenilginin Siyonist topluma olan psikolojik yansımasını gösteriyor.
ÖLÜ SAYISININ DAHA FAZLA OLDUĞU ANLAŞILIYOR
Geçtiğimiz günlerde Gazze Şeridi ile sınırda, Han Yunus yakınlarında meydana gelen çatışmalarda 3 İsrailli asker ölmüş, 2'si de yaralanmıştı. Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları çatışmayı duyurmuş İsrail ise ilk etapta bunu reddetmişti. Kassam Tugaylarının çatışma görüntülerini yayınlaması üzerine bu defa İsrail çatışmayı kabul etmek zorunda kalarak "2 askerimiz öldü, 2 de yaralı var" demişti. Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, askerlerin içeri girmesi sonrası başlayan çatışmalara bazı diğer grupların da destek verdiklerini bildirmişti. Ebu Ubeyde, ölü ve yaralı İsrail askerlerinin, açılan ağır ateşlerden sonra bölgeye inen askeri helikopterler tarafından alındığını da bildirmişti. Ebu Ubeyde, sınırda sürekli teyakkuz halinde bulunduklarını belirterek, İsrail ordusuna hitaben, "Gazze'den içeri girmek sizin için kolay olmayacak" ifadelerini kullanmıştı.
İSRAİL ASKERLERİNİN PSİKOLOJİSİ ALTÜST OLDU
İsrail içinde de büyük ses getiren operasyonun işgal askerlerinin psikolojisini altüst ettiği belirtilirken, askerlerin her an saldırıya uğrayacakları korkusu yaşadıkları ve son derece tedirgin oldukları ifade ediliyor. Siyonist basın yayın organları da yapılan operasyonda en seçkin birlik sayılan Golani Taburunun yenilgiye uğramasının askerlerin psikolojilerini fazlasıyla etkilediğini, Siyonist Genelkurmay Başkanı General Gabi Eşkenazi'nin de ima ettiğini kaydettiler. Siyonist işgal ordusu Genelkurmay Başkanı Eşkenazi Cuma günü meydana gelen gelişmeler üzerine yaptığı açıklamada, "Bu operasyon Gazze savaşının bitmediğini gösteriyor. Gazze savaşı farklı şekillerde hâlâ devam ediyor" demişti. Birçok gazete bu olayın başarı noktasında Şalit'in kaçırıldığı operasyona çok benzediğini ifade ederken bazı gazeteler, Kassam Tugayları'nın mütevazı imkanlarıyla gerçekleştirdiği bu eylemle, stratejik olarak işgal ordusundan üstün olduğunu ispat ettiğini yazdı.
Siyonist savaş uçakları Gazze'de çocukları vurdu
İşgal-terör devleti İsrail savaş uçakları ve helikopterleri, Gazze Şeridi'nde en az 7 farklı noktayı füzelerle bombaladı. Gazze kentinde iki Filistinli çocuk hafif yaralandı. Saldırıyı doğrulayan İsrail ordusu, Filistinlilere ait cephanelikleri vurduklarını öne sürdü. Hamas yetkilileri ve görgü tanıkları, Han Yunus kasabası civarına 4 füzenin isabet ettiğini, 2 karavanın havaya uçurulduğunu aktardı. Burada ölen ya da yaralanan olmadı. Gazze kentine düşen 5. füze bir peynir fabrikasını vurdu. Hastane yetkilileri, fabrika enkazından fırlayan parçalar nedeniyle iki çocuğun hafif yaralandığını bildirdi. Hamas yetkilileri, burada bir film yapım merkezi ile eğitim amaçlı kullanılan açık arazilerin de vurulduğunu belirtti.
Hamas: Direniş füzeleri nefsi müdafaa içindir
Hamas sözcüsü Fevzi Burhum, Filistin halkının kendini savunmak için her türlü yolu kullanmaya hakkının olduğunu belirterek, dünya ülkelerinin işgal devletinin Filistin halkına karşı sürdürdüğü vahşi saldırıları engellemeleri gerektiğini söyledi.
Hamas sözcüsü Burhum bu açıklamalarını Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Hamas'tan işgal devletine füze atmayı durdurmasını istemesi üzerine yaptı. Burhum, Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Doğru olan Filistin halkına karşı her türlü saldırıyı, tecavüzü ve barbarlığı sürdüren işgal rejimine baskı yapılmasıdır. Çünkü füzeler yapılan tecavüzlere bir misillemedir. Bu füzeler Filistin halkının kendini ve toprağını savunabilmesi amacıyla zorunlu olarak ortaya çıktı."

Filistin Haberleri