İsrail’e yapılan boykota 400'den fazla Amerikalı profesör katıldı

FKÖ'nün Gurbetçiler Dairesi tarafından bugün (3 Ekim Cuma) yapılan bir açıklamaya göre çoğunlukla insan bilimleri (antropoloji) alanında çalışan ve büyük bir kısmı da ABD'nin tanınmış üniversitelerinde görev yapan 400'den fazla profesör, dün İsrail'i akad

FKÖ'nün Gurbetçiler Dairesi tarafından bugün (3 Ekim Cuma) yapılan bir açıklamaya göre çoğunlukla insan bilimleri (antropoloji) alanında çalışan ve büyük bir kısmı da ABD'nin tanınmış üniversitelerinde görev yapan 400'den fazla profesör, dün İsrail'i akademik çalışmalarda boykot etme amacıyla oluşturulan tepki hareketine destek bildirisine imza attı.

Yapılan açıklamada söz konusu bildiride siyonist işgal rejiminin insan hakları ihlallerine de sert bir şekilde tepki gösterildi. Bildiride siyonist işgal güçlerinden Filistinlilerden zorla gasp ettiği topraklardan derhal çekilmeleri ve buraları evlerinden zorla çıkarılan asıl sahiplerine iade etmeleri istendi. Bildiride işgal yönetiminin kontrolünde bulunan bölgelerde yaşayan Arapların tüm haklarının da güvenceye alınması istendi.

Bildiriye imza atan profesörler, Gazze'ye tüm yasalara ve insan haklarına aykırı bir şekilde yedi yıldan beri uygulanan ambargodan kaynaklanan tüm olumsuz sonuçlardan işgal yönetiminin sorumlu olduğunu dile getirdiler. İnsanların Gazze'ye giriş çıkışlarına sıkı engeller konan, Filistinlilerin burada dünyadan soyutlandığı, normal şartlarda hayatlarını sürdürmelerinin engellenmesi için her türlü uygulamaya başvurulan bu ambargonun hiçbir haklı gerekçesinin olamayacağını vurguladılar.

Bildiriye imza atan öğretim görevlileri siyonist işgalcilere ait akademik kuruluşların içinde bulunduğu projelere destek vermeyeceklerini ve onların akademik kurumlarında ders vermeyi kesinlikle kabul etmeyeceklerini duyurdular.


Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi

Filistin Haberleri

Siyonist İşgal Ordusunda Kaos! Yedek Askerler O Talebi Reddetti
Mahmud Abbas: İsrail'in Tam Güvenlik Hakkı Var
Kassam İşgalcileri Kendi Silahıyla Vurdu!
Kudüs Tugayları İşgalcileri Böyle Hedef Aldı (VİDEO)
Filistin Direnişini Liderlerinden Müzakare Açıklaması