İsrail'den İran'a nükleer tehdidi

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Tahran'ın ilk nükleer santralinin tamamlandığını açıklamasının ardından, dolaylı olarak İran'ı uyardı.

Olmert devlet radyosuna yaptığı açıklamada, "Güçlü bir ülkeyiz, çok güçlü bir ülkeyiz. Hayal edilmesi zor bir (askeri) kapasitemiz var" diye konuştu.

İsrail'in "caydırıcı gücünü" takviye etmek için büyük gayretler sarfettiğini belirten Olmert, "İsrail, her koşulda, tüm tehditlere ve düşmanlara karşı kendini savunabilecektir. Daha fazlasını söyleyemem" dedi.

İran, Rusya'nın desteğiyle inşaa ettiği ilk nükleer santralinde dün test üretimine başlamıştı. ABD, İsrail ve Batılı ülkeler İran'ın nükleer programının, atom bombası elde etmeye yönelik uzun sürecin bir parçası olduğuna inanıyor.

İran Nükleer Enerji Kurumu Başkanı Gulam Rıza Agazade dün nükleer santralin bulunduğu Buşehr'de yaptığı açıklamada, testlerin en fazla 7 ay içinde sona ermesinin planladığını kaydetti.

Agazade ayrıca, tüm uluslararası tepkilere rağmen, uranyum zenginleştirmek için 6 bin santrifüjün daha bulunduğunu söyledi. Agazade, "Faal halde 6 bin santrifüj bulunuyor. Bunların sayısını artırmayı planlıyoruz. Gelecek 5 yıl içinde 50 bin santrifüje sahip olmayı planlıyoruz" dedi.

İran Haberleri

İran'da Terör Örgütüne Operasyon!
İran'dan yeni açıklama: Canımız pahasına kararlıyız
İran: 12 günlük savaşta 33 ülke İsrail'e destek verdi
Devrim Muhafızları: Tabatabai suikastına belirlenen zamanda ezici karşılık verilecek
Tel Aviv’deki gökdelenler hâlâ İran füzelerinin izlerini taşıyor