İslami Direniş Hareketi (Hamas), milis güçlerinin zindanlarındaki Hamas üyelerinin ve özellikle Eriha Cezaevi'nde açlık grevine başlayan siyasi tutukluların hayatından Fetih yönetiminin ve işgalciyle işbirliği yapan güvenlik birimlerinin sorumlu olduğunu söyledi.
Fetih yönetimi liderlerinden Mahmud Abbas, Selam Feyyad, Azzam El-Ahmed ve Abbas Zeki'nin Hamas Hareketi'ne yönelik tehditlerinin Eşkenazi, Barak ve Netahyahu'nun tehditleriyle örtüştüğüne dikkat çeken Hamas, bu durumun Hamas'a yönelik saldırılarda iki taraf arasında koordinasyon olduğuna işaret ettiğini belirtti.
Hamas Hareketi tarafından bugün (2 Ocak Pazar) Gazze'de düzenlenen basın toplantısında, Fetih yönetiminin düşmanla işbirliği içinde yıkıcı faaliyetlerini sürdürdüğü ve yapılan tüm çağrılara kulak tıkayarak başta İslami Direniş Hareketi (Hamas) üyeleri olmak üzere direniş taraftarlarını hedef almaya devam ettiği kaydedildi.
Eriha Cezaevi'nde açlık grevine başlayan siyasi tutukluların akıbetinin meçhul olduğunu ifade eden Hamas, direniş taraftarlarını gözaltına alma ve işkencede Fetih yönetiminin zaman zaman işgal güçleriyle yarıştığını bildirdi.
"En kötüsü de Fetih yönetiminin yıllarca işgal zindanlarında yatan esirleri serbest kalmalarının hemen ardından tutuklayarak işkenceye devam etmesidir" diyen Hamas, Abbas'a bağlı milislerin 1995'ten bu yana Siyonistlerce arananlar listesinde birinci sırada bulunan İzzeddin El-Kassam Tugayları komutanı Eyyub El-Kavasimi'yi El-Halil kentinde kuşatarak kaçırmakla övündüklerini söyledi.
Başta Eyyub El-Kavasimi olmak üzere İzzeddin El-Kassam Tugayları mücahitlerinden hiçbirine dokunulmaması yönünde uyarıda bulunan Hamas Hareketi, El-Kavasimi'nin öldürülmesi veya işgal güçlerine teslim edilmesi gibi bir durum karşısında kesinlikle sessiz kalınmayacağını bildirdi.
2010 yılı içerisinde Fetih Hareketi'nin 3404 Hamaslıyı, İsrail'in ise 4168 Hamaslıyı tutuklamasına dikkat çeken el Mısri "Fetih'in güçleriyle İsrail arasında bir fark kalmadı" dedi.
el Mısri "Bütün bu dayatmalar, baskılar, tuzaklar, komplolar, irademizi zayıflatamayacak. Yürüyüşümüzün istikametini değiştiremeyecek. Biz ve direniş, tüm komplocuları ve arkasındaki güçleri açığa çıkaracağız" dedi.
Fetih Hareketi'nin Hamas ve Kassam mensuplarına karşı işleyeceği herhangi bir suça karşı uyarıda bulunan el Mısri, "Başta, İsrail'in aradığı bir numaralı şahıs olan Kassam komutanı Eyub Kavasmi'nin başına herhangi bir şey gelmesi ya da işgalciye teslim edilmesi, sessiz kalınacak bir suç olmayacak, kırmızı çizgileri aşma anlamına gelecektir.
Fetih Hareketi'nin kontrolünde bulunan Batı Şeria'daki hapishanelerde 7'si bayan olmak üzere Hamas'ın önde gelen liderlerinden 52, 49 imam, 24 Ünivertesite Öğretim görevlisi, 36 gazeteci, 5 eczacı, 12 iş adamı, 32 belediye başkanı ve belediye meclis üyesi, 405 Üniversite öğrencisi, 12 lisa öğrencisi, 12 Mercu'z-Zuhr sürgünü, 40 mühendis, 61 öğretmen tutuklu bulunmakta. Tutuklulardan 99 tanesi askeri mahkemeye sevkedilirken 19 Hamaslı bayan hakkında da soruşturma başlatıldı.