İsrail taş Atanlara 10 yılHapis Cezası Verecek

İsrail'de taş atmak silahlı saldırı ile eş değerde tutulup, taş atanlara niyeti sorgulanmaksızın 10 yıla kadar hapis cezası öngören yasa tasarısı kabul edildi

İsrail Bakanlar Kurulu polisi ve toplu taşıma araçlarını hedef alan taş atma eylemlerine 10 yıla kadar hapis cezası veren kanunu onayladı.
2014 yılında Doğu Kudüs'teki işgalin Filistinlilerce protestolarından sonra Adalet Bakanı Tzipi Livni tarafından taş atılması ile ilgili 20 yıla kadar hapis cezası yasa tasarısı sunulmuştu.
Ancak, İsrail'in yeni adalet bakanı Ayelet Şakid, "özellikle taşın kitlesel sokak protestoları sırasında attıktan sonra kaçmalaları mümkün olduğundan yaralama niyeti olup olmadığını kanıtlamak zordur, yasa taş atanların niyetlerinin kasıtlı olduğunu ispatını gerektirir." dedi. Bakanlar Kurulu, Şakid tarafından önerilen, bir Filistinlinin taş atışının niyetini ispat etmeye gerek kalmadan 10 yıl hapsini onayladı.
Savcılar şu anda ciddi yaralanmalara yol açmayan taş atma eylemleri için üç ay hapis cezası talep ediyor.

Güncel Haberleri

Bilal Erdoğan: Geçmişte Müslümanlara soykırım yapıldı. Artık yapamazlar; çünkü Erdoğan var.
Atasoy Müftüoğlu: ABD'de İran Karşıtlığının Temellerinin Atıldığı Kritik Toplantı
Tom Barrack'tan Epstein itirafı
Arıkan'dan Cumhurbaşkanlığı kararnamesine tepki: Türkiye, İran'a karşı İsrail'e lojistik mi sağlayacak?
Erdoğan’dan kritik karar: Yabancı ülkelere ait askeri malzemelerin transit geçişine izin!