Lübnan parlamentosundaki Hizbullah milletvekilleriyle görüşen Cumhurbaşkanı Emil Lahud, İsrail"in geçen yıl yenildiği savaşın intikamını almak için bahane aradığını söyledi.
Lübnan Cumhurbaşkanı Emil Lahud, görüşme sırasında İsrail"in geçtiğimiz yaz Lübnanlı kahraman gençler tarafından ağır bir yenilgiye uğratıldığını belirterek "Siyonist rejim son savaştaki yenilginin acısını yaşamaya devam ediyor ve yeniden Lübnan"a saldırı sesleri yükseltiyor" dedi.
Güney Lübnan"daki UNIFIL birliklerine yönelik saldırıya da değinen Cumhurbaşkanı Lahud, "teröristleri UNIFIL"i hedef alarak güney Lübnan halkı ile UNIFIL"in arasını açmak istediler; ama bunda başarılı olamadılar" dedi.
Hizbullah parlamenterlerinden Muhammed Raad da UNIFIL"e saldırının Direniş"e ve Lübnan halkına yapılmış bir saldırı olduğunu belirti ve UNIFIL ile güney Lübnan halkı arasında bu olaya kadar herhangi bir sorun yaşanmadığını, halkın UNIFIL"e dostça davrandığını söyledi.
Yakın Doğu
İsrail Lübnan'a Saldırmak İçin Bahane Arıyor
Lübnan parlamentosundaki Hizbullah milletvekilleriyle görüşen Cumhurbaşkanı Emil Lahud, İsrailin geçen yıl yenildiği savaşın intikamını almak için bahane aradığını söyledi.
Lübnan Haberleri
Şeyh Naim Kasım: Amerika-İsrail'in Lübnan üzerinde söz hakkı yoktur
Husi, Bağımsızlık Günü'nde Yürüyüş Çağrısı Yaptı
Lübnan halkı Siyonistlerle normalleşmeye karşı sokaklara döküldü
ABD'nin skandal önerisi ifşa oldu: Şehit Nasrallah'ın cenaze töreni bombalamak istediler
Hizbullah: İç bölünmeler İsrail’in suistimal ettiği bir zafiyet yaratıyor