İsrail Kayıp Askerlerinin Akıbetinin Peşinde

Bir yandan yeni bir esir değişimi pazarlığına zorlanma ve direnişçiler tarafından esir alınan...

Filistin direnişindeki güvenlik kaynaklarının verdiği bilgiye göre işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırısının ardından sağlanan ateşkesten sonra işgal yönetiminin çabaları daha çok Filistin direnişi elinde olduğu tahmin edilen askerlerin durumu hakkında bilgi edinme üzerinde yoğunlaştı. Bunların içinde Filistin direnişinin, kendi ellerinde olduğunu resmen açıkladıkları askerler de direniş tarafının haklarında herhangi bir resmî açıklama yapmamış oldukları da yer alıyor.

Direnişin güvenlik teşkilatında görev yapan bir subayın bugün (3 Ekim 2014 Cuma) yaptığı açıklamada işgal rejiminin söz konusu esirler hakkında bilgi toplayabilmeleri için casuslarını seferber ettiği dile getirildi.

Açıklama yapan subay, işgal rejiminin daha önce de önemli bir esir takası için değerlendirilen Shalit hakkında bilgi toplayabilmek için çok yönlü çalışmalar yürüttüğünü, Filistin direnişinin o zamanki casusluk faaliyetleri karşısında tecrübe kazandığını ve bu kez tedbirlerini ona göre daha da yoğunlaştırdığını dile getirdi.

Açıklamada direnişin yeni bir başarı gerçekleştirmesinin böylece işgal rejiminin istihbarat örgütü Şabak'ın ve işgal ordusunun çabalarını boşa çıkarmasının mümkün olabileceği ancak bu konuda direnişin büyük çaba harcaması gerektiği vurgulandı.

 
FİEM

 

Filistin Haberleri

Siyonist İşgal Ordusunda Kaos! Yedek Askerler O Talebi Reddetti
Mahmud Abbas: İsrail'in Tam Güvenlik Hakkı Var
Kassam İşgalcileri Kendi Silahıyla Vurdu!
Kudüs Tugayları İşgalcileri Böyle Hedef Aldı (VİDEO)
Filistin Direnişini Liderlerinden Müzakare Açıklaması