İsrail Güçleri Şubat Ayında 352 Filistinliyi Tutukladı

Terör Rejimi İsrail Güçleri Geçen Şubat Ayında 352 Filistinliyi Tutukladı

Kudüs İsrail ve Filistin İşleri Merkezi' tarafından hazırlanan istatiksel bir çalışmada; geçen şubat ayı boyunca, işgal ordusu tarafından, Batı Şeria ve Kudüs’ün çeşitli bölgelerinde gerçekleştirilen tutuklamaların sayısının 352 olduğu belirtildi.

 

Araştırma verileri, tutuklananlardan 52’nin çocuk, 10’nun kadın olduğunu gösteriyor.

Araştırmaya göre; Şubat ayında 101 tutuklamayla Kudüs, işgal güçlerinin en çok tutuklama yaptığı şehir olarak başta geliyor.

Kudüs’ten sonra sırasıyla tutuklamalar şu şekildedir: El-Halil 76 tutuklu, Ramallah 50 tutuklu, Kalkiliya 32 tutuklu, Beytüllahim 23 tutuklu, Nablus 22 tutuklu, Cenîn 20 tutuklu, Eriha 6 tutuklu, Tulkerem 4 tutuklu ve Kuzey el-Ağvar 2 tutuklu.

Merkez, bir işadamının da “Beyt Hanûn” kontrol noktasını geçerken tutuklandığını belirtti. Merkezin gözlemlerine göre, Şubat ayında, Batı Şeria’nın farklı bölgelerinde tutuklanan çocuk sayısı 52’ye ulaştı.

El-Halil’de 14 çocuğun, Kudüs’te 13 çocuğun, Kalkilya’da 11 çocuğun, Ramallah ve Beytüllahim’de 6 ve son olarak da Kuzey el-Ağvar’da 1 çocuğun tutuklandığı belirtildi.

Araştırmada ayrıca, 7’si Kudüs’ten ve 3’ü el-Halil’den olmak üzere 10 kadının tutuklandığına da dikkat çekildi.

Bu arada terör rejimi zindanlarında 62'si  kadın, 300'ü küçük yaşta olmak üzere 6 binden fazla Filistinli esir çok ağır şartlarda tutuluyor.

Filistin Haberleri

İşgal, Refah'a karşı saldırısını yoğunlaştırıyor...
Refah'a Gece Boyu Saldırıdırlar!
"İsrail" Filistinlileri Gazze'deki toplu mezarlara diri diri gömdü
Yahudiler: Oğullarımızı geri verin, yoksa “İsrail”i yakarız
el-Hayye ateşkesin içeriğine ilişkin konuştu! İşte ayrıntılar...