İsrail bayrağını yakmaya gözaltı

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te İsrail bayrağını yakmak isteyen parti liderleri gözaltına alındı.

İsrail saldırılarını protesto amacıyla Tarih Müzesinde toplanan Erkin Kırgızistan Partisi Başkanı Tursunbay Bakiruulu ile Coomart Hareketi Lideri Nurlan Motuyev ve taraftarları, Gazze'deki savaşın görüntülerini içeren fotoğraf sergisi açtı.

Serginin açılışında polisin engeliyle karşılaşan organizatörler, yapılan görüşmeden sonra müzenin önünde toplanılmaması şartıyla açılış için izin aldı.

Eylemlerini müzenin konferans salonunda sürdüren parti mensupları, uluslararası kuruluşlardan Gazze'deki İsrail saldırılarının acilen durdurulmasını istedi. Saldırılarda ölenler için dualar okundu, "21. yüzyılda faşizme yol yok", "Gazze'de savaş dursun istikrar gelsin" ve "Kırgızistan Filistin halkının yanındadır" yazılı pankartlar açıldı.

Yaklaşık bir saat süren konuşmaların ardından müzenin önünde İsrail bayrağını yakmak isteyen Erkin Kırgızistan Partisi Başkanı Bakiruulu ile Coomart Hareketi Lideri Motuyev, polis tarafından gözaltına alındı. Erkin Kırgızistan Partisinin basın sözcü, parti liderinin karakolda tutulduğunu, bugün mahkemeye çıkarılacağını bildirdi.

Asya Haberleri

ABD'ye ait F-35, İran hava savunması tarafından vuruldu
Hürmüz krizi petrol piyasasını sarsıyor
“Sadık Vaat 4”ün 53. dalgası: Al Dhafra Hava Üssü hedef alındı
Hürmüz çıkmazı… İran boğazı Washington için nasıl tuzağa çevirdi?
İşgalci ABD'nin İran'a karşı yürüttüğü savaş, Washington'ın kaynaklarını tüketiyor ve Çin'in Asya'daki etkisini güçlendiriyor.