İSRAİL AÇLIK GREVİNİ BALTALIYOR !

İşgalci İsrail'in açlık grevini baltaladığına yönelik uyarı geldi.

Esir İşleri Heyeti ve Filistinli Esirler Klübü bugün yaptıkları ortak basın açıklamasında, Filistinli esirler tarafından yapılan açlık grevini baltalamak amacıyla, İsrail gükümetinin medya organlarını kullanarak yeni bir "söylenti savaşı" başlattığını kamuoyuna duyurdu.
 
Açıklamada, tüm gazeteci ve medya organlarına, İsrail medyasında verilen açlık grevi ile ilgili haberleri yayınlamada dikkatli olma çağrısında bulunuldu.
 
 
Diğer yandan Özgürlük ve Onur Grevi Basın Komitesi yaptığı açıklamada, İsrail'in bu süre zarfında, kendi medya organları aracılığıyla cezaevlerindeki esirlerin durumu ile ilgili yalan haberler ve söylentiler yayacağını vurguladı.
 

İsrail hapishanelerindeki yaklaşık 2 bin Filistinli, "İsrail'in keyfi uygulamaları ve hak ihlallerine son verilerek tutukluluk şartlarının iyileştirilmesi" için pazartesi günü açlık grevine başlamıştı.

 

Filistin Esirler Cemiyetinin de aralarında bulunduğu kurumların hazırladığı rapora göre, İsrail hapishanelerinde 481’i işgal altındaki Doğu Kudüs’ten olmak üzere 57’si kadın, 300'ü çocuk yaklaşık 7 bin Filistinli tutuklu bulunuyor.

Filistin Haberleri

Siyonist İşgal Ordusunda Kaos! Yedek Askerler O Talebi Reddetti
Mahmud Abbas: İsrail'in Tam Güvenlik Hakkı Var
Kassam İşgalcileri Kendi Silahıyla Vurdu!
Kudüs Tugayları İşgalcileri Böyle Hedef Aldı (VİDEO)
Filistin Direnişini Liderlerinden Müzakare Açıklaması