İsrail 2 Filistinliye suikast düzenledi

İsrail güçleri, Yahudi yerleşimcileri kaçırdığı iddiasıyla iki Filistinliye operasyon düzenleyerek öldürü

İsrail işgal ordusu, 12 Haziran'da kaybolan ve ölü bulunan üç Yahudi yerleşimciyi kaçırmakla suçladığı Amir Ebu Iyşe ile Mervan el-Kavasımi'nin düzenlenen operasyonda öldürüldüğünü açıkladı.

İsrail radyosunda yayınlanan açıklamada, İsrail güçlerinin ve İsrail İç İstihbarat Teşkilatı'nın (Şin Bet) Ebu Iyşe ve Kavasımi'yi El-Halil kentinde bulundukları yeri tespit ettiklerini belirterek, "Sabahın erken saatlerinde düzenlenen ortak operasyonla Ebu Iyşe ve Kavasımi, kaldıkları yer ablukaya alındıktan sonra öldürüldü" ifadelerine yer verildi.

BASKINLAR DÜZENLENDİ

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail işgal ordusu sabahın erken saatlerinde El-Halil kentinde geniş çaplı operasyon düzenledi. Ordu birlikleri, bölgedeki çok sayıda mahalle ve el-Halil Üniversitesi yerleşkelerine de baskınlar düzenledi. 

Ayrıca askerlerin basın mensupları ve Filistin Kızılhaç örgütünün bazı mahallelere girişini engellendiği kaydedildi. 

İsrail yönetimi, 12 Haziran'da, Batı Şeria'daki Gush Etzion yerleşim biriminde kaybolan ve 30 Haziran’da cesetleri bulunan 3 Yahudi yerleşimcinin kaçırılmasından sorumlu tuttuğu Amir Ebu Iyşe ve Mervan el-Kavasımi'yi yakalamak için el-Halil kentine çok sayıda baskın düzenlemişti. İsrail ordusu, baskınlar kapsamında Ebu Iyşe ile Kavasımi'nin evini havaya uçurmuştu.

Filistin Haberleri

Kassam Tugayları’ndan Hizbullah’a destek mesajı: “Görevi tamamlayacağınıza eminiz”
Hamas’tan İran’ın yeni liderine tebrik mektubu: “Direniş ittifakı sürecek”
Hamas'tan İran'ın 'meşru müdafaa hakkı'na destek
Ebu Ubeyde’den İran Devrim Muhafızlarına ve İran halkına övgü ve teşekkür
Simorgh’tan Fattah’a vuruş envanteri: İran’ın korku salan roketleri ve menzil güçleri…