İsrail 2 Çocuğu Şehid Etti

BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi'nin Filistin'deki birimi 29 Ocak - 11 Şubat 2019 tarihleri arasında meydana gelen olaylara ilişkin bir rapor yayınladı.

İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi'nin Filistin'deki birimi 29 Ocak - 11 Şubat 2019 tarihleri arasında meydana gelen olaylara ilişkin bir rapor yayınladı.

Raporda Siyonist İsrail güçlerinin 8 Şubat 2019 Cuma günü Gazze'de, kendi açılarından hiçbir tehdit oluşturmayan iki Filistinli çocuğu kasten öldürdüklerine dikkat çekildi. Gazze'de daha önce yaralanmış iki kişinin belirtilen tarihler arasında hayatını kaybettiği ve 530 kişinin de yaralandığı ifade edildi.

Raporda belirtilen tarihler arasında İsrail güçlerinin, gösterilere yönelik saldırılar haricinde Gazze topraklarına yönelik olarak karadan ve deniz tarafından kırk kez saldırı düzenlediğine dikkat çekildi.

Raporda İsrail güçlerinin bu tarihlerde üç kez Gazze sınırını aşarak içeri girdikleri, sınır telleri ötesinde arazi düzleme ve çukur kazma işlemi yaptıkları dile getirildi.

Batı Şeria bölgesinde ise iki Filistinliye saldırıp her ikisini de öldürdükleri, bunlardan birinin genç kız olduğu belirtildi. İsrail kontrol noktalarında "eylem zannıyla" gerçekleştirilen bu iki saldırıda bir Filistinlinin de yaralandığı belirtildi.

Batı Şeria bölgesinde, belirtilen tarihler arasında işgal güçlerinin müdahalelerinden kaynaklanan olaylarda 35 Filistinli yaralandı. Bunlardan en az 11 kişi henüz çocuk yaşlarında olanlardan.

İşgal güçleri Batı Şeria bölgesinde söz konusu dönemde 163 arama baskını düzenledi, 117 kişiyi tutukladı. Tutuklananlardan dokuz kişi çocuk.

Belirtilen dönemde işgal güçleri Batı Şeria'da 68 sürpriz kontrol noktası oluşturdu. İşgal güçleri bazen Filistinlilerin yollarına bu şekilde geçici kontrol noktaları kurarak geçişleri engelliyor ve aramalar yapıyor.

 

 

Filistin Haberleri

Gazze’deki Aşiretler: Yasir Ebu Şebab’ın sonu, halkına sırt çeviren herkes için beklenen bir akıbetti.
HAMAS: Yaser Ebu Şebab'ın akıbeti, işgalcilerle iş birliği yapan herkes için bir uyarıdır
Hizbullah: Siyonist rejim bütün İslam ülkeleri için tehdit
Siyonist rejim Refah Kapısı’nı şantaj aracına çevirdi
Filistinli direnişçiler bu akşam bir İsrailli tutuklunun cesedini teslim etti