İspiyoncu rektör

ODTÜ Rektörü Ural Akbulut, devletin yasakçı zihniyetinin akademideki ajanı gibi konuştu: Altı üniversitedeki irticacı rektör adayları engellenmeli

Ural Akbulut, NTV'ye açıklamasında, Doğu ve Güneydoğu'daki altı üniversitede irticacı rektör adayları olduğunu öne sürüp Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'dan bu isimlerin görevlendirilmemesini istedi. Bu talebiyle, Soğuk Savaş yıllarının McCarthyci Amerikan ispiyoncularını hatırlatan ODTÜ Rektörü, üniversite rektörlerinin Türk Silahlı Kuvvetleri ile aynı çizgiye çekilmesini öngören Genelkurmay Lahikası'yla da uyumlu davrandı




ATAM SEN KALK DA ODTÜ YATSIN • ODTÜ Rektörü Ural Akbulut, bazı üniversitelerde laiklik karşıtı yapılanmalar olduğunu savundu. Altı üniversitede "irticai" faliyetlere karışanların rektör adayı olduğunu öne süren Akbulut, bu kişilerin engellenmesi için Cumhurbaşkanı Gül'e çağrıda bulundu.

ANITKABİR'E YÜRÜYÜŞ • Geleneksel Ortadoğu Üniversitesi (ODTÜ) Mezunlar Günü nedeniyle Anıtkabir'de düzenlenen törene üniversitenin Rektörü Ural Akbulut, öğretim görevlileri ve yaklaşık beş bin öğrenci katıldı.
Atatürk'ün mozolesine çelenk koyduktan sonra Anıtkabir özel defterini imzalayan Akbulut, deftere şunları yazdı: "Orta Doğu Teknik Üniversitesi mezunları, mensup ve öğrencileri olarak ailelerimizle huzurunda olmanın gururunu yaşıyoruz. ODTÜ Mezunlar Günü'nde ODTÜ Ailesini oluşturan bizler, son günlerde irticanın ve bölücü güçlerin iş birliği yaparak Cumhuriyetimizi yıkma çabalarına ve ülkemizi orta çağ karanlığına sürüklemelerine asla izin vermeyeceğimize ve senin düşünce sistemini ve laik cumhuriyetimizi ilelebet koruyacağımıza ant içeriz."

DOĞU'DA ALTI REKTÖR • NTV'ye konuşan Akbulut, Doğu ve Güneydoğu'daki altı üniversitede irticai faliyetlerde yeralmış bazı isimlerin rektör adayı olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Yüksek Öğretim Kurumu Başkanı Yusuf Ziya Özcan'dan bu isimlerin görevlendirilmemesini istedi.

TARAF

Güncel Haberleri

Devrim Muhafızları küçük kız çocuğun isteğine kayıtsız kalmadı! Pembe füze...
Levent'teki İsrail Konsolosluğu yakınında silahlı çatışma: 2 kişi etkisiz hale getirildi
Levent Gültekin: İran, ABD'nin Yenilmez Olduğu Algısını Sarstı
Bütçeyi festivale değil vatandaşa ayırın
İran'ın denizaltıları Hürmüz Boğazı'nı nasıl kontrol ediyor?