İsmail Henniye'den Avrupadaki Filistinlilere Çağrı

Filistin Başbakanı İsmail Henniye, Avrupa'daki Filistinlilere, ülkeye yönelik uygulanan uluslararası ambargonun kaldırılması için lobi faaliyetinde bulunmaları çağrısında bulundu.

Filistin Başbakanı İsmail Henniye, Avrupa'daki Filistinlilere, ülkeye yönelik uygulanan uluslararası ambargonun kaldırılması için lobi faaliyetinde bulunmaları çağrısında bulundu.

Hollanda'nın Rotterdam kentinde mülteci sorununa ilişkin bir konferans yapılıyor. Heniyye'nin bu konferansa katılmasına izin verilmedi. Hollandalı yetkililer, Heniyye'nin vize başvurusunu reddedeceklerini ilan etmişti. Filistin'de yapılan genel seçimlerin ardından Hamas'ın iktidara gelmesi ile Filistin'e yönelik uluslararası ambargo başlamıştı. Hamas, Fetih ile yeniden hükümet kurmasına rağmen ambargo devam ediyor.

Heniyye, video konferans aracılığıyla Rotterdam'daki katılımcılara, "Orada olmak isterdim." dedi.

Filistin Gençlik ve Spor Bakanı Besim Naim de bu konferansa katılamamıştı. Belçika, Hollanda'ya geçeceği öğrenilen Naim'in Brüksel Havaalanı'ndan ülkeye girişine izin vermemişti. Filistinli bakan, Brüksel'de Belçika polisi tarafından uçaktan indirilmedi ve koltuğundan dahi kalkmasına izin verilmemişti. Heniyye gibi video konferans aracılığıyla konuşan Naim, kendisine "suçlu gibi davranan" Belçikalı yetkilileri kınadı.

Yetkililer, konferansa 4 bin civarında Filistinlinin katıldığını açıkladı. Hollanda'daki Yahudiler, ülkenin Nazi işgalinden kurtuluşunun kutlandığı bir günde bu konferansın yapılmasına tepki göstermişti.

Filistin Haberleri