İslami Cihad'dan Sert Açıklama

İslami Cihad Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı Zİyad Nahale ise İslam ümmetine çağrıda bulunarak “Yahudilerin açacağı Harab kilisesini, Siyonist düşmanın başına yıkarak harabeye...

İslami Cihad Hareketi, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarına karşı İslam ümmetinin çok sert yanıt vermesini istedi.

İslami Cihad'ın Gazze'deki sözcüsü Davud Şihab, İsrail'in Mescid-i Aksa'da yaptıklarına karşı İslam ve Arap ülkelerindeki İsrail elçilerinin sınır dışı edilmesini istedi.

Şihab "İsrail elçiliklerinin, İslam ve Arap ülkelerindeki varlığı meşru değildir. Ümmet, harekete geçerek, İsrail elçilerini sınır dışı etmelidir. İsrail, dünyadan soyutlanmalıdır. İsrail, sadece Filistin'i değil dünyanın tamamını tehdit etmektedir. Çünkü İsrail, ırkçı ve faşist bir rejimdir" dedi.

İslami Cihad Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı Zİyad Nahale ise İslam ümmetine çağrıda bulunarak "Yahudilerin açacağı Harab kilisesini, Siyonist düşmanın başına yıkarak harabeye çevirmek için İslam ümmetinden gerçek bir intifada başlatmasını istiyoruz" dedi.

Arap Birliği'nin ve Mahmud Abbas liderliğindeki Filistin Yönetimi'nin İsrail'le müzakerelere başlama kararını eleştiren Nahale, "İslami Cihad'ın Filistin topraklarındaki Siyonist projeye karşı duruşu nettir. Bu duruş, Siyonistlerin alacağı tavra göre değişmez. Siyonist düşman, topraklarımız ve mukaddesatımızı işgal etti. Bu rejim, gasıp bir rejimdir.

Biz, bu projeyi Filistin'den söküp atmak ve Filistin topraklarının her bir karışını kurtarmak için elimizdeki tüm imkanlarımızı kullanarak mücadele edeceğiz. Siyonist proje, Filistin'de hiçbir zaman gün yüzü görmemelidir" dedi.

İsra Haber

Filistin Haberleri