İslami Cihad'dan Mısır'ın Hamas Kararına Sert Tepki

Filistin direniş hareketlerinden İslami Cihad Mısır mahkemesinin Hamas kararına tepki gösterdi...

Mısır’daki bir mahkemenin Hamas’ı terör örgütü ilen etmesi üzerine bir bildiri yayımlayan İslami Cihat, Mısır’ın kararının Filistin halkını ve direnişini arkadan hançerlemek olduğunu ifade etti.

 

Daha önce Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarını terör örgütü ilan eden Mısır’ın, bugün de Hamas’ın kendisini terör örgütü ilan ettiği bildirilmişti.

 

İslami Cihat, bildirisinde Kahire’nin Hamas’ı terör örgütü ilan eden kararının İsrail açısından stratejik bir hazine değerinde olduğunu vurguladı.

 

Mısır mahkemesinin kararından sonra Hamas da bir açıklama yaparak kararı utanç verici olarak niteledi.

 

Mısır mahkemesinin kararının Filistin halkını ve direniş güçlerini hedef aldığının belirtildiği açıklamada Mısır’ın bu adımıyla İsrail’i dost, Filistin halkını ise düşman olarak tanıttığı ifade edildi.

 

 

Filistin Haberleri

Kassam Tugayları’ndan Hizbullah’a destek mesajı: “Görevi tamamlayacağınıza eminiz”
Hamas’tan İran’ın yeni liderine tebrik mektubu: “Direniş ittifakı sürecek”
Hamas'tan İran'ın 'meşru müdafaa hakkı'na destek
Ebu Ubeyde’den İran Devrim Muhafızlarına ve İran halkına övgü ve teşekkür
Simorgh’tan Fattah’a vuruş envanteri: İran’ın korku salan roketleri ve menzil güçleri…