Filistin İslamî Cihad Hareketi Siyasi Birim üyesi Dr. Muhammed El-Hindi, şu anda Filistin'de kapanmayan yaranın müsebbibi olan Filistin yönetiminin lağvedilmesi gerektiğini söyledi.
Ed-Delil internet haber sitesine bugün bir demeç veren El-Hindi şunları söyledi: "Mısır'ın daha önce hazırladığı barış taslağına ilişkin tavrımızı ortaya koyduk. Daha önce ifade ettiğimiz gibi şimdi de 'Filistin iç barışının sağlanması için Filistin halkının hakem kabul edeceği ulusal bir merciin kurulması' gerektiğini ifade ediyoruz. Bu merci, öncelikle Filistin Kurtuluş Örgütü'nün bütün grupların kabul edeceği şekilde daha demokratik temeller üzerinde yeniden inşa edilmesiyle ortaya çıkar. Hamas ve Fetih arasındaki barış artık ikinci planda kaldı. Çünkü Mısır taslağı miadını doldurdu."
Abbas yönetiminin başkanlık seçimiyle milletvekili seçimlerini Eylül ayında yapma kararını da değerlendiren El-Hindi, bu açıklamaların boş ve anlamsız olduğunu belirterek, öncelikle FKÖ'nün yeniden yapılandırılması gerektiğini ifade etti.