İslami Cepheler'den İsrail'e Gözdağı!

İsrail'in Suriye sınırında yer alan Kuneytra eyaletine düzenlediği saldırı, İslami cephelere tarafından sert bir dille kınandı.

 


İsrail'in Suriye sınırında yer alan Kuneytra eyaletine düzenlediği saldırı, İslami cephelere tarafından ser bir dille kınandı.
 
Mukteda Sadr:

"Suriye'nin Kuneytra bölgesinde Siyonist rejimin saldırıları neticesinde şehid olan Cihad Muğniye'nin şehadeti, Siyonist düşmana karşı cihat eden mücahitlerin yolunu aydınlatacaktır.

Biz, bu yiğit gencin şehadet haberini derin bir üzüntü ve aynı zamanda büyük bir iftiharla aldık. Cihad Muğniye, babası Hacı Rıdvan (İmad Muğniye) gibi Direniş'in iftihar kaynağı olmuştur. Babası, şehadetiyle Direniş güçlerine meşale olduğu gibi Cihad Muğniye de şehadetiyle, Siyonist rejime karşı savaşan kardeşlerinin yolunu aydınlatmıştır.

Ümit ediyorum bu pak kanlar, mutlak şer olan yani Siyonist rejim ve onun zalim askerlerinin çöküşünün başlangıcı olur. Allah Teala'dan Lübnan ve Lübnan halkını bu gasıp rejimin şerrinden muhafaza etmesini niyaz ediyorum."

Filistin İslami Cihad Hareketi:

"Şehid olan mücahid kardeşlerimiz direniş hattında kalmış ve cihad vazifelerini yerine getirmişlerdir. Hizbullah şehitlerinin kanları Filistin'in ve Arap halklarının Siyonizme karşı nihai ve kesin zaferinin müjdesidir.

İslami Cihad, bu olay karşısında direniş seçeneğine bağlı kalacaktır. Hizbullah liderliğine, Hizbullah direnişçilerine ve şehit ailelerine tebriklerimizi arz ediyoruz."

İslami Direniş Hareketi Hamas:

Hamas Hareketi liderlerinden Salah El-Berdevil; "Saldırı, işgal rejiminin işlediği cinayetlere eklenen yeni bir cinayettir."
 
İran Ulusal Güvenlik Konseyi sekreteri:
 
"Bu saldırı şüphesiz tekfiri örgütler ile işbirliklerinin devamında düzenlenmiştir ve Tel Aviv yönetiminin terörizme destek konusunda yaptığı çalışmaları doğrultusundadır. Geçmişte yaşadığımız deneyimler, Direniş güçlerinin İsrail'in bu saldırısına güçlü ve kararlı bir şekilde yanıt vereceğini göstermiştir."
 
El Aksa Şehidleri:
 
"Hizbullah şehitleri İslam Ümmeti'nin şehitleridir. Bizler bugünü Hizbullah'la dayanışma ve Siyonist İsrail'den intikam alma günü ilan ediyoruz."
 
Öte yandan Hizbullah, saldırıda şehit olanların isminin açıkladığı bir bildiri yayınladı. Bildirinin metni:
 

Bismillahirrahmanirrahim


"Sakın Allah yolunda öldürülenleri ölmüşler sanmayın! Aksine onlar hep hayattadırlar, Rablerinin katında rızıklandırılırlar." (Ali İmran / 169)

Aşağıdaki adı yazılı kişiler halklarına verdikleri söze bağlı olarak inanç ve gururla şehadetle şereflenmişlerdir.

1- Şehit lider Muhammed Ahmed Issa, 1972 (Evli / 4 çocuk)
2- Şehit Mücahid Cihad İmad Muğniye, 1989 (Bekâr)
3- Şehit Mücahid Abbas İbrahim Hijazi,1979  (Evli / 4 çocuk)
4- Şehit Mücahid Muhammed Ali Hasan Ebu Hasan, 1985 (Bekâr)
5- Şehit Mücahid Gazi Ali Dhaoui, 1988 (Evli / 1 çocuk)
6- Şehit Mücahid Ali Hasan İbrahim, 1993 (Bekâr)
 

Lübnan Haberleri

İsrail, Lübnan Cemaat-i İslami liderlerinden Musab Halaf'ı Şehit Etti
Siyonist Medya: Kuzeydeki Durum İsrail'e Ağır Bedeller Ödetiyor
Hizbullah Roketle Vurdu (VİDEO)
Bu da mı Tiyatro?
Hizbullah'tan Şafak Operasyonu