Dün Suriye'nin Kobani kentinin sınıra yakın bölümünde patlama meydana gelmişti. Bu saldırı, 32 kişinin öldüğü Şanlıurfa'nın Suruç kentindeki patlamanın olduğu sırada yaşandı.
Terör örgütü IŞİD'in resmi haber ajansı 'Amak' tarafından yapılan açıklamada, dün gündüz vakti Kobani'de PYD güçlerine intihar saldırısı gerçekleştirdiklerini ve birçok PYD militanını öldürdüklerini açıkladı. Ajans, aynı dakikalarda gerçekleşen Suruç saldırısıyla ilgili de bir açıklama yapmadı.
IŞİD'in Facebook aracılığıyla yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı;
'Kobani'de PKK güçlerine karşı istişhad saldırısı gerçekleştirilmiştir. Kobani merkezinde yapılan saldırıda birçok kişi öldürülmüştür'
Suruç'ta 32 kişinin öldüğü bombalı saldırının IŞİD tarafından gerçekleştirildiği ihtimali ağır basıyordu. Ancak IŞİD'den bu konuyla ilgili herhangi bir açıklama gelmiş değil.
Abdurrahman KOÇ/ Haber7
IŞİD Kobani'deki Saldırıyı Üstlendi
Dün Suruç'ta gerçekleşen patlama sırasında eş zamanlı olarak Kobani'de gerçekleşen patlamayı IŞİD üstlendi.
Irak Haberleri
Irak Geri Adım Attı! ABD'nin İstediği Olmadı!
Haşd Şabi, İsrail casusluk ağını çökertti
Haşdi Şabi Irak’ta harekete geçti: Teröre geçit yok
Irak-Suriye sınırında tekfirci saldırı: Irak ordusuna ateş açıldı
Tekfircilerin Yıktığı Cami Yeniden Açıldı