İşgal Rejimi Carter'ın Ziyaretini Boykot Kararı Aldı

İşgal rejiminde yayınlanan Yediot Ahronot gazetesi, Tel Aviv'in ABD eski başkanlarından Jimmy Carter'ın bu ay sonunda işgal rejimine yapmayı planladığı ziyareti boykot etme kararı aldığını bildirdi.

İşgal rejiminde yayınlanan Yediot Ahronot gazetesi, Tel Aviv'in ABD eski başkanlarından Jimmy Carter'ın bu ay sonunda işgal rejimine yapmayı planladığı ziyareti boykot etme kararı aldığını bildirdi.

Gazete, bu kararın Carter'ın işgal rejimini eleştiren açıklamaları ve Hamas liderleriyle yaptığı görüşmeler nedeniyle alındığını ifade etti.

Gazete, internet sitesinde konuyla ilgili yayınladığı haberde, Carter ve Norveç eski başbakanının 30 Nisan'da işgal rejimini, Batı Yaka ve Gazze Şeridi'ni ziyaret edeceğini ve ziyaretin 3 gün süreceğini, ziyaret sırasında Hamas liderlerinden İsmail Heniyye'yle görüşmelerinin beklendiğini yazdı.

Haberde, İsrail'in işgal rejimini boykot etmesine rağmen Carter'ın ülkeye girişine ve Beyt Hanun "Erez" Kapısı'ndan Gazze Şeridi'ne geçmesine engel olmayacağı bildirildi.

ABD eski başkanlarından Jimmy Carter, geçtiğimiz yıllarda Hamas Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal ve hareketin önde gelen liderlerinden İsmail Heniyye ile birçok kez görüşmüştü.

 

Filistin Haberleri

Kassam Tugayları’ndan Hizbullah’a destek mesajı: “Görevi tamamlayacağınıza eminiz”
Hamas’tan İran’ın yeni liderine tebrik mektubu: “Direniş ittifakı sürecek”
Hamas'tan İran'ın 'meşru müdafaa hakkı'na destek
Ebu Ubeyde’den İran Devrim Muhafızlarına ve İran halkına övgü ve teşekkür
Simorgh’tan Fattah’a vuruş envanteri: İran’ın korku salan roketleri ve menzil güçleri…