İşgal Güçleri 11 Yaşındaki Filistinli Çocuğu İfade Vermeye Çağırdı

İşgal güçleri, Beytlahim'in batısındaki Husan köyü sakinlerinden 11 yaşındaki İzzeddin Muhammed İsmail Zaul'dan Gush Etzion Yahudi Yerleşkesi'ndeki işgal istihbaratı merkezine giderek ifade vermesini istedi.

İşgal güçleri, Beytlahim'in batısındaki Husan köyü sakinlerinden 11 yaşındaki İzzeddin Muhammed İsmail Zaul'dan Gush Etzion Yahudi Yerleşkesi'ndeki işgal istihbaratı merkezine giderek ifade vermesini istedi.

Filistinli çocuğun babası Muhammed İsmail Zaul, işgal güçlerinin önceki gün evlerine baskın düzenleyerek oğluna Gush Etzion Yahudi Yerleşkesi'ndeki istihbarat merkezine giderek ifade vermesi gerektiğini tebliği ettiğini söyledi.

Bu arada, işgal rejimine ait Mecdu, Ofer ve Hasharon cezaevlerinde yaşları 18'den küçük 300 Filistinli çocuğun esir tutulduğu bildirildi. İnsan hakları örgütlerinin raporları işgal rejiminin çocuk esirler konusundaki ihlallerini deşifre etmeye devam ederken, işgal rejimi de söz konusu ihlalleri sürdürerek çocukları topluca veya birer birer cezalandırıyor ve çocuk esirlere insanlık dışı işkenceler uyguluyor.

Geçen yıl 18 yaşından küçük 400 çocuğun işgal güçlerince gözaltına alındığı ve bunun her ay yaklaşık 33 çocuğun gözaltına alınması demek olduğu, Filistin Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Bakanlığı'nın verilerine göre çocukların gözaltına alınması olaylarının en çok Kudüs'te yaşandığı bildirildi.

Filistin Haberleri

Türkiyeli turistin düzenlediği bıçaklı eylemde İsrail polisi yaralandı
Enkaz altında 10.000 kişi kayıp
Siyonist İşgal Ordusunda Kaos! Yedek Askerler O Talebi Reddetti
Mahmud Abbas: İsrail'in Tam Güvenlik Hakkı Var
Kassam İşgalcileri Kendi Silahıyla Vurdu!