İşgal Devam Ettikçe Çatışma Devam Eder

Yusuf Kardavi, müslümanlarla yahudiler arasındaki çatışmanın onların yahudi olmasından dolayı olmadığını söyledi.

Dünya müslüman alimler birliği başkanı şeyh Yusuf Kardavi, müslümanlarla yahudiler arasındaki çatışmanın onların yahudi olmasından dolayı değil, çünkü onlar da kitap ehli, dedi.

Kardavi yahudilerin asırlarca müslümanların hüküm sürdüğü topraklarda yaşadığını, ancak İslam peygamberinin miraca gittiği ve Aksa camiini barındıran Filistin topraklarına göz dikmeye başladıkları ve gayri meşru bir devlet kurmaya çalıştıkları andan itibarın onlarla çelişkilerin başladığını vurguladı.

Kardavi sözlerine şöyle devam etti: şu anda yaşayan şeyler, dini veya inanç çelişkisi değil, çünkü hem bizler hem de onlar kitap ehli toplumlarız. Müslümanların kendi topraklarını savunması sadece ülkelerini savunmak değil, İslam topraklarını savunmaktır. Bu yüzden ölmeleri durumunda şehid sayılırlar. Bu da mevcut çatışmanın dini bir çatışma olduğunu gösteriyor. Dolaysıyla dinle ilgili tüm çatışmalarda müslümanlar kendi payına düşeni yapmalıdır. Özellikle bu savaş müslümanların ilk kıblesi ve İslam dünyasının 3. kutsal camii için ise bunu yapmalıdırlar. Yahudiler de bunu dini bir savaş niteliyor, çünkü orasını vaadedilen topraklar olarak biliyor. Bizim yahudilerle sorunumuz bazen kültürel niteliklidir, dini değil. Dini bakımdan ise bir yahudi bir hristiyan gibidir. Yahudilerin hatta haçlı savaşlardan da daha beter olan İslam"a yönelik saldırılarına karşın tarihi gerçekleri inkar edemem.

Kardavi yahudilerle müslümanlar arasındaki çatışmaların geleceği hakkında da bu çatışmaların Filistin onların işgalinde bulunduğu sürece devam edeceğini kaydetti.

Filistin Haberleri