İşgal Askeri Bu Sabah Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

Onlarca işgal askeri bu sabah (19 Mart Çarşamba) askeri kıyafetleriyle ve işgal polisinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Meğaribe Kapısı'ndan Mescid-i Aksa'ya girdi. Mescid-i Aksa'da bulunan cemaatin ve ilim öğrencilerinin baskına büyük tepki gösterd

Onlarca işgal askeri bu sabah (19 Mart Çarşamba) askeri kıyafetleriyle ve işgal polisinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Meğaribe Kapısı'ndan Mescid-i Aksa'ya girdi. Mescid-i Aksa'da bulunan cemaatin ve ilim öğrencilerinin baskına büyük tepki gösterdiği ve yüksek sesle tekbir getirerek baskını protesto ettiği bildirildi.

Yaklaşık yüz askerin rehberler eşliğinde ve işgal polisinin himayesinde Mescid-i Aksa'nın avlusunda dolaştığı, iki grup halinde Mescid-i Aksa'ya giren işgal askerlerinin El-Meğaribe Kapısı'ndan başlayarak Es-Silsile Kapısı'na kadar adeta askeri geçit töreni düzenler gibi yürüyüş yaptığı, rehberlerin askerlere sözde heykel hakkında bilgiler verdiği ifade edildi.

İşgal askerlerinin Mescid-i Aksa'ya gerçekleştirdiği baskın sırasında yaklaşık 20 Yahudi yerleşimcinin ve işgal istihbaratından on görevlinin de Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediği ve El-Mervani Mescidi, El-Kıbli Mescidi gibi Mescid-i Aksa'nın kapalı alanlarında dolaştıkları belirtildi.

Baskınlar sırasında Mescid-i Aksa'da bulunan cemaatin ve ilim öğrencilerinin işgal askerlerine ve Yahudi yerleşimcilere tepki göstererek yüksek sesle tekbir getirdiği, Mescid-i Aksa'nın kapılarında görevli işgal polislerinin içeri giren Filistinlilerin kimliklerini aldığı kaydedildi.

Fiem

Filistin Haberleri

Hamas'tan ateşkes açıklaması geldi!
Iraklı gruplardan Hayfa 'ya füze Operasyonu!
Filistin Direnişinden Müzakere Açıklaması!
İşgalciler Anlaşmayı Kabul Etmedi! Siyonist Yetkili Açıklama Yaptı
Filistin Halk Kurtuluş Cephesi: Direnişin Taleplerinde Hemfikiriz