İşgalci ABD, Lübnan'daki işbirlikçisi Fuad Sinyora hükümetinin desteklenmesi için yapılan yardım ile ülkeye 20 adet zırhlı jeep gönderildi. ABD Yardımlarının devam edeceği vurgulandı.
Siyonist İsrail-Hizbullah savaşı sonrası,Hizbullah'a karşı başlatılan oyunlar devam ediyor.Siyonist İsrail yanlısı ABD,Lübana'da Hizbullah muhaliflerini desteklemeye devam ediyor.Hizbullah ise hükümette daha etkin rol alabilmek için protestolarına devam ediyor.
Ülkede büyük bir oy oranına sahip Hizbullah hareketi dış güçlerinden de yardımı ile etkisiz hale getirilmeye çalışılıyor.
Bu çalışmalara destek mukabilinde, İşbirlikçi Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora'nın hükümetinin desteklenmesi için yapılan yardım kapsamında, ABD Hava Kuvvetleri'ne ait C-17 tipi kargo uçağı ile ülkeye 20 adet zırhlı jeep gönderildi.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tom Casey, "Lübnan ordusu için verdiğimiz sözün gereği olarak 20 adet Humvee model zırhlı aracın teslimatını yaptık. Bu araçlar ile birlikte Lübnan ordusuna teknik ve lojistik anlamda katkı sağlanmış oldu" dedi. Bu arada önümüzdeki aylarda 265 adet jeep'in daha ülkeye sevk edileceği kaydedilirken, askeri yardımların sürdürüleceği vurgulandı.
İşbirlikçiler Destekleniyor
İşgalci ABD, Lübnan'daki işbirlikçisi Fuad Sinyora hükümetinin desteklenmesi için yapılan yardım ile ülkeye 20 adet zırhlı jeep gönderildi.
Lübnan Haberleri
Şeyh Naim Kasım: Amerika-İsrail'in Lübnan üzerinde söz hakkı yoktur
Husi, Bağımsızlık Günü'nde Yürüyüş Çağrısı Yaptı
Lübnan halkı Siyonistlerle normalleşmeye karşı sokaklara döküldü
ABD'nin skandal önerisi ifşa oldu: Şehit Nasrallah'ın cenaze töreni bombalamak istediler
Hizbullah: İç bölünmeler İsrail’in suistimal ettiği bir zafiyet yaratıyor