Başörtülü oldukları için kamu alanlarında ayrımcılığa maruz kalan Müslüman öğrenciler İngiltere'de okul servislerine binemiyor. Servis şoförlerinin, duraklarda bekleyen başörtülü öğrencileri almadan geçtiğine dair şikayetler çoğalınca İngiliz polisi "ırkçı" şoförleri tespit etmek için özel bir birim oluşturdu.
SÖZLÜ SALDIRI ÖNLENECEK Mİ
Bundan sonra özel görevdeki İngiliz polisleri belli duraklarda bekleyerek şoförlerin ayrımcılık yapıp yapmadığını gözleyecek. İngiliz basınına göre polis, kız öğrencilerin sözlü saldırıya maruz kalmasını da önlemeye çalışacak. Fransa'da çarşafı yasaklama tartışması son olarak İngiltere'ye sıçramıştı.
Kaynak: Yenişafak
Irkçı şöförler başörtülüleri ezip geçiyor
İngiltere'de okul servislerinin başörtülü öğrencileri almadan geçtiğine dair şikayetler çoğalınca 'ırkçı' şoförleri tespit etmek için özel bir polis birimi oluşturuldu
Avrupa Haberleri
İspanya Başbakanı Pedro Sanchez: ABD Bizi İkinci Kez Kandıramaz!
İngiltere’den Çaresizlik İtirafı
İran ABD gemisini vurdu
Siyonist ingiltere, Dünya Kudüs Günü yürüyüşünü yasakladı