İran'la Karşı Karşıya Gelmek İstemiyoruz

Nicholas Burns, ülkesinin Basra Körfezi'nde yaptığı tatbikatla, İran ile karşı karşıya gelme peşinde olmadığını söyledi.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Nicholas Burns, ülkesinin Basra Körfezi'nde yaptığı tatbikatla, İran ile karşı karşıya gelme peşinde olmadığını söyledi.

Burns, Senato'nun Dış İlişkiler Komitesine yaptığı konuşmada, tatbikatın, İran ile herhangi bir anlaşmazlık yaşanmasını amaçlamadığını belirterek, Washington yönetiminin, başarı gösteren sağlam diplomatik çabalara bağlı kaldığını kaydetti.

Nicholas Burns, "Diplomasinin, ilerlemenin yolu olduğu konusunda ikna olduk. Kesinlikle diplomatik bir yoldayız. İran ile çatışmanın kaçınılmaz olduğuna inanmıyoruz. Sabırlı ve ısrarlı olmalıyız" diye konuştu.

Burns ayrıca, İran'ın Basra Körfezi'nde sınırı ihlal etmelerinden dolayı gözaltına aldığı 15 İngiliz askerin "tamamen masum" olduğunu ve "açıkça Irak karasularında" bulunduklarını belirterek, Körfez'in "İran'ın gölü değil uluslararası bir su yolu" olduğunu söyledi.

İran Haberleri

İran: İnsanlığın refahını zedeleyen silahları üretmiyoruz
Hamaney: Büyük ölçekli bir propaganda savaşıyla karşı karşıyayız.
Avrupalı diplomatlar: İsrail 2026'da İran'a saldırabilir
İran'da Terör Örgütüne Operasyon!
İran'dan yeni açıklama: Canımız pahasına kararlıyız