İran'ın İlerlemesi İnsanlığa Hizmet Olur

Ahmedinejad ABD gibi bazı ülkelerin dünyada bağımsız ülkelerin ilerlemesine karşı çıktığı girişimlerinin sonu geldiğini ve kendilerinin zararına tamamlandığını belirtti.

İran İslam Cumhuriyeti cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad yeni Almanya elçisi Holowu Wits"i kabulünde İran halkının ilerlemesinin bütün insanlığın hizmetinde olacağını söyledi.

Ahmedinejad ABD gibi bazı ülkelerin dünyada bağımsız ülkelerin ilerlemesine karşı çıktığı girişimlerinin sonu geldiğini ve kendilerinin zararına tamamlandığını belirtti.

İran halkının gelişmesinin hiçbir ülkeye zararı olmadığı gibi bütün insanlığın hizmetinde olacağına değinen Ahmedinejad, İran"ın bağımsız ülkelerin gelişmesini desteklediğini ve bu ülkelerin de İran"ı desteklemesini beklediklerini hatırlattı.

İran ve Almanya"yı iki büyük medeniyet, kültür merkezi ve derin ilişkiye sahip iki ülke olarak anan Ahmedinejad, İran"ın Almanya ile ilişkilerini geliştirmeye engel her hangi bir neden görmediğini, Tahran-Berlin yakınlaşmasına muhalefetin iki ülkenin sahip olduğu uluslar arası etkiden kaynaklandığını vurguladı.

Ahmedinejad İran"ın nükleer faaliyetlerinin barışçıl olduğunun ABD ve uluslar arası kurumlar tarafından herkesten daha iyi bilindiğine değinerek, İran nükleer meselesinin bugünkü durumuna bazı ülkelerin siyasi bahaneler peşinde olması ve baskıcı ve dayatmacı mantığa sahip olmasının neden olduğu değerlendirmesini yaptı.

İran halkının tarih boyunca hiçbir savaşı başlatmadığı ve barışçıl bir halka sahip olduğuna dikkat çeken Ahmedinejad, ABD"nin İran halkının gelişmesine muhalefet etmesi yerine kendi atom bombaları ve nükleer başlıklarını düşünmesi gerektiğini belirtti.



İRNA

İran Haberleri

İran Cumhurbaşkanı: ABD’nin aşağılayıcı taleplerini kabul etmeyeceğiz
İranlı hackerlar eski İsrail Başbakanı Bennett'in telefonuna sızdı
İran: İnsanlığın refahını zedeleyen silahları üretmiyoruz
Hamaney: Büyük ölçekli bir propaganda savaşıyla karşı karşıyayız.
Avrupalı diplomatlar: İsrail 2026'da İran'a saldırabilir