İran'dan Yeni Açıklama!

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD ile herhangi bir müzakerenin söz konusu olmadığını, Washington’un farklı arabulucular üzerinden mesajlar ilettiğini belirterek, Tahran’ın mevcut önceliğinin ülkeyi savunmak olduğunu açıkladı.

Arakçi, İran’ın ABD’yi altyapıyı hedef almaması konusunda uyardığını ve bu tür girişimlerin silahlı kuvvetlerin kararlılığı sayesinde geri püskürtüldüğünü ifade etti. İran hükümetinin, vatandaşların savaşın etkilerini hissetmemesi için tüm imkânlarını seferber ettiğini vurguladı.

İranlı Bakan, savaş süresince işlenen tüm ihlallerin belgelendiğini ve bunların uluslararası platformlarda takip edileceğini belirtti. Tahran’ın savaşı başlatmadığını ve sona ermesini istediğini dile getiren Arakçi, ancak “düşmanın yeniden saldırmasına zemin hazırlayacak” bir ateşkesi kabul etmeyeceklerini söyledi.

Arakçi, “düşmanın” ülkeyi bölme ve hızlı zafer elde etme hedeflerinde başarısız olduğunu, ayrıca İran halkının birlik ve dayanışmasını kıramadığını ifade etti.

Savaşın İran tarihi açısından “altın bir dönüm noktası” olduğunu savunan Arakçi, iki nükleer gücün hedeflerine ulaşmasının engellendiğini öne sürdü. Ayrıca, bölgedeki ABD üslerinin İran’a yönelik saldırılarda kullanıldığını kaydetti.

İran’ın bölge ülkeleriyle herhangi bir düşmanlığı olmadığını vurgulayan Arakçi, yalnızca ABD üsleri ile İran’a yönelik saldırıların gerçekleştirildiği noktaların hedef alındığını belirtti. Bölge ülkelerine ABD’den uzak durmaları çağrısında bulunan Arakçi, bu ülkelerin “ABD-İsrail saldırılarını” kınamamasını eleştirdi.

Hürmüz Boğazı’nın da “düşman için bir başka yenilgiye dönüştüğünü” söyleyen Arakçi, savaş sonrasında boğazın yönetimine ilişkin özel düzenlemelerin değerlendirildiğini ifade etti. Ayrıca, boğazın yalnızca “düşman gemilerine” kapalı olduğunu ve diğer ülkelere açık kaldığını sözlerine ekledi.

İran Haberleri

İran'dan Siyonist İsrail'e 40 dakika içinde 4 füze dalgası
"Gerçekleri kavrayan Trump, bazı ülke liderlerine sığındı"
Devrim Muhafızları'ndan SiyoDevrim Muhafızları'ndan Siyonist İsrail'e: "Çonist İsrail'e: "Çocuk Katili Cephe" tüm çizgileri aştı