İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ramin Mehmanperest, Eski Afganistan Cumhurbaşkanı Burhaneddin Rabbani'nin öldürülmesi sebebi ile Afgan Hükümeti'ne ve Afgan Halkı'na başsağlığı diledi ve bu terörist eylemi kınadı.
Mehmanperest, Afganistan Yüksek Barış Konseyi Başkanı Burhaneddin Rabbani'nin, tam da Dünya Barış Günü'nde terörist bir eylem sonucu öldürülmesinin, on yıldır Afganistan'da barış, huzur ve güvenliği sağlama bahanesi ile bulunmakta olan yabancı güçlere rağmen terörizmin yayılmasının göstergesi olduğunu söyledi.
Merhum Burhaneddin Rabbani'nin İran'ın dostu olduğunu hatırlatan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ramin Mehmanperest, Rabbani'nin Afganistan'ın Amerika ile güvenlik anlaşması imzalamasına da karşı olduğunu belirtti.
mha
İran'dan "Rabbani" Açıklaması
İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Burhaneddin Rabbaninin öldürülmesi sebebiyle açıklama yaptı.
İran Haberleri
İran'da Terör Örgütüne Operasyon!
İran'dan yeni açıklama: Canımız pahasına kararlıyız
İran: 12 günlük savaşta 33 ülke İsrail'e destek verdi
Devrim Muhafızları: Tabatabai suikastına belirlenen zamanda ezici karşılık verilecek
Tel Aviv’deki gökdelenler hâlâ İran füzelerinin izlerini taşıyor