İran'da Bombalı Saldırının Failleri Asıldı

İran’da, Ahvaz kentinde Devrim Muhafızları’nın askeri geçit törenine 22 Eylül’de düzenlenen saldırı ile bağlantılı olarak gözaltına alınan 22 kişi idam edildi.

İran’da, Ahvaz kentinde Devrim Muhafızları’nın askeri geçit törenine 22 Eylül’de düzenlenen saldırı ile bağlantılı olarak gözaltına alınan 22 kişi idam edildi. 
 
İnsan hakları aktivistlerine göre, İran istihbaratı, askeri geçit töreninden sonra yakalanan 22 Ahvazlının ailelerini dün çağırıp, yakınlarının idam edileceğini söyleyerek, taziye veya cenaze için toplanılmayacağına dair belgeleri imzalattı. 
 
Toplu infaz edilerek asılan Ahvazların ailelerine yakın kaynaklar, İran İstihbarat Bakanlığı’nın, askeri geçit törenine düzenlenen saldırıyla bağlantılı olmakla suçladıkları şahısları 24 Eylül’de gözaltına aldıklarını ailelere açıkladığını ve yakalandıkları anı gösteren videoları izlettiğini bildirdi. 
 
 

 

İran Haberleri

İran'da Terör Örgütüne Operasyon!
İran'dan yeni açıklama: Canımız pahasına kararlıyız
İran: 12 günlük savaşta 33 ülke İsrail'e destek verdi
Devrim Muhafızları: Tabatabai suikastına belirlenen zamanda ezici karşılık verilecek
Tel Aviv’deki gökdelenler hâlâ İran füzelerinin izlerini taşıyor