İran Uzlaştırma Konseyi Sekreteri Muhsin Rezai, ABD'nin İran'da ayaklanma başlatmaya hazırlandığını ileri sürdü.
Dubai'de yayımlanan El Beyan adlı gazeteye mülakat veren Rezai, "ABD Başkanı George Bush, İran'a düşmanca bir strateji güdüyor. Gelecek 2 ayda bu stratejinin ne olduğunu dünyaya gösterecek" dedi.
İran-Irak savaşı sırasında Devrim Muhafızları'nın eski komutanı olan Rezai, "Amerika, İranlıların devrime karşı ayaklanmaları için İran'a karşı abluka uygulayacak. İran'a düşman hareketleri destekleyecek, İran içinde operasyonlar düzenleyecek ve mezhep savaşının propagandasını yapacak. İran ile Amerika'nın karşı karşıya gelmesi kaçınılmaz" yorumunda bulundu.
Eski cumhurbaşkanı Ali Ekber Haşimi Rafsancani başkanlığındaki Konseyin sekreteri Rezai, ABD'nin İran'ın nükleer tesislerine yönelik füze saldırısı düzenleme olasılığının da bulunduğunun altını çizdi.
İran'a Karşı ABD Oyunu
İran Uzlaştırma Konseyi Sekreteri Muhsin Rezai, ABD'nin İran'da ayaklanma başlatmaya hazırlandığını ileri sürdü.
İran Haberleri
İran: İnsanlığın refahını zedeleyen silahları üretmiyoruz
Hamaney: Büyük ölçekli bir propaganda savaşıyla karşı karşıyayız.
Avrupalı diplomatlar: İsrail 2026'da İran'a saldırabilir
İran'da Terör Örgütüne Operasyon!
İran'dan yeni açıklama: Canımız pahasına kararlıyız