Muttaki, ISNA Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, araştırma faaliyetlerinin mümkün olan en kısa zamanda tamamlanmasını umduğunu ifade etti. Muttaki'nin bu yorumu, uluslararası toplumun yaptırım tehdidine rağmen, İran'ın nükleer tesis kapasitesini geliştirmek için olan istediğine dikkat çekmiş oldu.
Uranyum zenginleştirmesi, şu anda araştırma seviyesinde devam eden İran'ın endüstriyel seviyede uranyum zenginleştirmesi için binlerce santrifuj makinesine ihtiyacı bulunuyor. İran'ın Natanz'daki deneme tesisinde uranyum zenginleştirmek için 164 santrifuj makinesi bulunuyor. Uluslararası toplumun yaptırım tehditleriyle karşı karşıya olan İran, endüstriyel seviyede zenginleştirme gerçekleştirmek için Natanz'daki tesisine 3 bin santrifuj kurmak istiyor.
İran, kendisini nükleer silah yapmaya çalışmakla suçlayan ABD'ye karşı çıkarak, nükleer programının enerji temin etmek amaçlı olduğunu savunuyor.
İran uranyum zenginleştirme faaliyetlerini yoğunlaştıracak
İran Dışişleri Bakanı Menuçehr Muttaki, uranyum zenginleştirmek için araştırma faaliyetlerini yoğunlaştırmayı istediklerini belirtti.
İran Haberleri
İran Cumhurbaşkanı: ABD’nin aşağılayıcı taleplerini kabul etmeyeceğiz
İranlı hackerlar eski İsrail Başbakanı Bennett'in telefonuna sızdı
İran: İnsanlığın refahını zedeleyen silahları üretmiyoruz
Hamaney: Büyük ölçekli bir propaganda savaşıyla karşı karşıyayız.
Avrupalı diplomatlar: İsrail 2026'da İran'a saldırabilir